Alkottak és kirándultak a bárándi gyerek

A tanyasi világ megismerése és a népi mesterségek felelevenítése volt a fő program az idei alkotótáborban.

A bárándi művelődési ház szervezésében 30 gyermek töltött el felejthetetlen napokat az immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő táborban.

Az egy hétig tartó táborban nagy sikere volt az egykori népi mesterségek felelevenítésének – mondta Nyékiné Katona Hedvig, a művelődési ház vezetője. – Szebbnél szebb bábokat készítettek a gyerekek mákgubóból és az ikonszerű üvegfestés rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek.

A táborosok két napja kirándulással telt. Első alkalommal biciklitúrán vettek részt, ahol az izgalmas számháború után a tanyasi és pusztai élettel ismerkedtek a gyerekek. A másik kirándulás uticélja Gyula volt, ahol vár és a 100 éves cukrászda megtekintése után csoportokban, feladatok segítségével fedezték fel a települést a gyerekek.

Az egy hét alatt jelentős szerepet kaptak a drámapedagógiai eszközök is. Kissné Balla Krisztina és Kiss Endre a napi programokba számtalan csoportépítő és személyiségfejlesztő játékot is becsempészett, s az egymás és a másság elfogadása is előtérbe került.

Só. A.