Alkotói pályázat indul: „Tűzről pattant…”

Akt.:
Miskolc – Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdet óvodások, általános és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások 6–10, 11–14, valamint 15–18 éves korcsoportban küldhetnek alkotásokat.

Akik elbírálják

Az országos pályázat fővédnöke dr. Tollár Tibor vezérőrnagy, főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. Az országos bírálóbizottság elnöke dr. Bérczi László dandártábornok, országos tűzoltósági főfel­ügyelő.

A megyei pályázat védnöke Lipták Attila dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató, a Területi Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, a megyei bírálóbizottság elnöke a katasztrófavédelmi igazgató által felkért és a megyében tevékenykedő művész.

A hivatás bemutatása

A pályázat célja, hogy az óvodások és az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát. A Tűzről pattant pályázaton az alkotások központi témája a tűzvédelem, amelyet a tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó művel lehet bemutatni.

ÉM


A tudnivalók

A pályázat

Az óvodások szabadkézi rajz kategóriában pályázhatnak.

Az iskolások korcsoportonkénti kategóriái:

  • szabadkézi grafika (A/4-es méretű ceruza, toll, tus, kréta, akvarell, pasztell vagy bármely más, szabadkézi technikával készített, A/4-es méretű alkotás pl. monotípia)
  • montázs (ragasztott technikával, A/4-es méretben)
  • számítógépes grafika (A/4-es méretben nyomtatható, számítógéppel készített alkotás)
  • mém (mém készítése bármelyik mémgenerátorral)
  • videó (30 másodperc)

Benyújtás módja

A szabadkézi rajzokat, grafikákat és a montázsokat eredetiben, postai úton vagy személyesen kell eljuttatni a megyei igazgatóságra. A többi kategóriában készült alkotásokat e-mailben vagy elektronikus adathordozón postai úton, illetve személyesen juttathatják el az igazgatóságra (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, 3525 Miskolc, Dózsa György u. 15. Postacím: 3501 Miskolc, Pf. 18. E-mail: borsod.titkarsag@katved.gov.hu).

Az alkotás leadásakor megadandó adatok: név, életkor (a pályázat beérkezési határidejének napján betöltött életkor), e-mail cím, telefonos elérhetőség. Az alkotások mellé a szülő vagy gondviselő hozzájáruló nyilatkozatát is mellékelni kell!

Beérkezési határidő

2016. május 20.

Díjazás

A megyei bírálóbizottság az iskolások pályázatai közül korcsoportonként és kategóriánként 3-3 alkotást díjaznak, az első helyezett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben is! Az országos verseny első helyezettjei családjukkal balatoni nyaraláson vehetnek részt.

A pályázat, valamint a hozzájáruló nyilatkozat megtekinthető és letölthető az igazgatóság honlapján a http://baz.katasztrofavedelem.hu/hirek/3236-tuzrol-pattant címen.