Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az elutasított népszavazási kérelem miatt

Alkotmánybírósági kifogással kíván élni az MSZP, miután az Országos Választási Bizottság hétfőn első fokon, nem jogerősen elutasította az ellenzéki párt nyugdíjvédő népszavazásának három kérdését.

A három benyújtott népszavazási kérdés elutasításának indoklása az ellenzéki párt álláspontja szerint nem áll meg – olvasható az MSZP keddi közleményében.

A kormány átfogó támadást indított a magánnyugdíj-megtakarítások megszerzése érdekében – áll a közleményében. A kormányzat nem tiszteli az önrendelkezés szabadságát, nem érdekli a magántulajdon, a magánjogi szerződés jogvédelme, de az sem, hogy miből lesz nyugdíja a 3 millió jelenlegi munkavállalónak – olvasható a közleményben.

Az MSZP szerint a nemzeti adatvagyonról szóló törvény módosításával a kormány megteremti a lehetőségét, hogy a magánnyugdíjpénztári tagok részletes adataihoz is jogszerűen hozzáférjen. A szocialisták úgy vélik, hogy Fidesz számára a szabad választás államosítást jelent. A szabadság, az önrendelkezés és a magántulajdon védelme érdekében a szocialisták továbbviszik kezdeményezéseiket – zárul a közlemény.
– Független Hírügynökség –