Alkoholbetegekkel vannak tele a brit kórházak

A hivatalos számadatoknál jóval több embert ápolnak kórházban az alkoholhoz köthető betegségek miatt az Egyesült Királyságban – ismerték el brit miniszterek a BBC brit közszolgálati médiumnak.

A kormány statisztikái szerint csak Angliában az elmúlt évben több mint 800 ezer embert vettek fel a kórházakba az iváshoz köthető betegségek vagy sérülések miatt. A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai alapján azonban csak valamivel több, mint 200 ezer ez a szám.

A miniszterek szerint szűken értelmezik az adatokat a statisztikai hivatalnál, mert ha az alkoholra visszavezethető szívinfarktus, rákos megbetegedés és agyvérzés miatt ápolásra felvett betegeket is beleszámolnák, jóval nagyobb lenne ez a szám.

A miniszterek kedden vázolják fel javaslataikat az alkohol-probléma kezelésére. Ezek valószínűleg tartalmazni fogják a szeszipar szigorúbb szabályozását, és betiltanák a pubokban és szórakozóhelyeken az úgynevezett “Happy Hour”-okat, amikor az alkoholos italokat jelentős kedvezménnyel árulják.Sporthírek