Alkohol nélkül a borsodi közutakon

Akt.:
Fokozott rendőri ellenőrzések
Fokozott rendőri ellenőrzések - © Fotó: Ádám János
Miskolc – A rendőrség kiemelt feladata a balesetek megelőzése, valamint a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése. Az ünnep miatt a szokásosnál erősebb forgalomra számítsanak a közlekedők az utakon.

A húsvéti ünnepek alatt a közutakon a gépjárműforgalom mellett nagyobb számban jelennek meg a motorosok, kerékpárosok és a gyalogosok is.

A közlekedésrendészek intelme szerint a járművezetők kiemelt figyelemmel és kellő oldaltávolságot tartva, ha szükséges, a sebességet csökkentve kerüljék el az úton közlekedő járókelőket és az egy nyomon haladó járműveket.

A balesetek elkerülése érdekében a járművezetők a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak a szeszes italok fogyasztásától!

Figyelő szemek

A rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a forgalom segítésére, a torlódások megszüntetésére.

Ez a húsvéti ünnep idején fokozott jelentőséget kap. A megelőzésre hívja fel a figyelmet az ellenőrzés-sorozathoz kapcsolódó Borsodi Sörgyár Kft. is.

Ennek keretében pénteken a 37-es számú főút Miskolcra bevezető szakaszán, az arnóti körforgalom előtt közös közúti ellenőrzést hajtottak végre. A szabályokat maradéktalanul betartó sofőrök alkoholmentes sört kaptak ajándékba.

Ezzel is arra szerették volna felhívni a közlekedők figyelmét, hogy az ünnepek alatt se vezessenek úgy, ha előtte alkoholt fogyasztottak.

– ÉM-SZB –
hirdetés


hirdet�s