Friss hírek

2011.04.12. 11:07

80 ezer fát ültetnek Egerben

<p>Erdőtelepítésbe fogtak Egerben. A közbeszerzéssel kiválasztott kivitelező cég munkatársai a hét folyamán körülbelül 80 ezer facsemetét ültetnek el az egri Rózsás-dűlőben.</p>

Zentai László, az önkormányzat médiareferense a Független Hírügynökségnek elmondta: az élhetőbb környezet megteremtését, valamint a városlakók érdekeit szolgáló erdősítési programot még 2007-ben indította el az önkormányzat. Ennek részeként tavaly áprilisban 26 ezer euró támogatást nyertek egy uniós pályázaton. A pénzből Eger külterületén, a Rózsás-dűlőben tájjellegű, őshonos fafajokat, molyhos tölgyes-cseres erdőt ültetnek egy 11 hektárnyi, eddig műveletlen részen.

A mostani erdősítést újabb telepítési program követi majd, az önkormányzat ugyanis a repülőtér közelében lévő Pajdos-dűlő egy részének beültetésére is sikerrel pályázott. Beadványukról december közepén döntöttek, s ennek értelmében Egernek újabb 14 ezer euró támogatást ítélt meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. A következő erdőtelepítés 2012-ben indulhat Egerben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!