Alig van eredmény Balla Irma ügyében

Balla Irma
Balla Irma
Debrecen – Négy hónapja alig van eredmény. A rendőrség továbbra is sötétben tapogatózik a meggyilkolt debreceni önkormányzati képviselő Balla Irma ügyében. Bár több száz tanút meghallgattak, a jelentős összegű nyomravezetői díjat követően sem kaptak érdemi bejelentést.


Ballaholttestére húsvét szombaton fia talált rá otthonában, ő értesítette a rendőröket. Miután kiderült, hogy az 58 éves képviselőnőbántalmazás áldozata lett, a nyomozás azonnal megindult, azóta több száz tanút meghallgattak a rendőrök.

A vizsgálat jelenlegi állásáról Tömör Imre alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója számolt be a Magyar Rádiónak.

– Jelenleg is folyamatosan kerül sor mindenféle szakértői vizsgálatok elvégzésére, ezek nagy része egymásra épül. A helyszínen, illetve a nyomozás során beszerzett tárgyi és személyi jellegű adatokat dolgozzuk fel. Az ügybe bevontunk nyomszakértőt, igazságügyi orvosszakértőt, informatikai szakértőt.

Nyomravezetői díjat is felajánlott a rendőrség és a debreceni önkormányzat is. Ez hozott-e valamilyen eredményt?
– Érdemi bejelentést nem kaptunk a magas nyomravezetői díj ellenére sem. Voltak az ügyben ettől függetlenül olyan állampolgári bejelentések nevesítve is, névtelenül is, aminek az ellenőrzése megtörtént, de ezek nem vittek közelebb minket az ügy megoldásához.

Korábban több pletyka is felmerült az ügyben, az egyik az volt, hogy egy lap-top volt a gyilkos eszköz. Ezt megerősíteni vagy cáfolni tudja-e?
– Azt egyelőre megerősíteni nem tudom, hogy a lap-top mint elkövetési eszköz számításba vehető-e. Mindenesetre annak a vizsgálata is jelenleg még mindig folyamatban van.

Gyanúsítotti kihallgatás volt-e a nyomozás során?
– Nem. Jelenleg az ügyben számításba vehető személyek ellenőrzése, illetve kizárása van folyamatban.

Kapcsolódó anyagok:

  • A Fidesz jelöltje nyert
  • Időközi választások Debrecenben
  • Balla ügy: független nyomozócsoport is
  • Összejövetelen volt anyja meggyilkolásakor