Alig jött ki a börtönből, agyonverte a „jótevőt” a borsodi férfi

Akt.:
Martonyi, Miskolc – Féltékenységből ütötte meg a csupán segíteni akaró sértett férfit. A sértett belehalt az ütésbe.


A mindössze 24 éves férfi tavaly januárban szabadult korábbi börtönbüntetéséből, majd hazaköltözött élettársához. Mivel a nő egy másik férfitól várt gyermeket, így féltékeny volt rá és ez rendszeres konfliktusokat okozott kettejük között.

Július 22-én a férfi berúgva tért haza, ám élettársát és a kislányát nem találta otthon. Keresni kezdte őket a faluban. Így jutott el a szomszédos utcába, ahol a későbbi „sértett” középkorú férfi lakott munkatársaival egy bérelt házban.

Orrba vágta

A vádlott tudta, hogy a férfi pénzt szokott kölcsönadni az élettársának. Bement a házba és azt látta, hogy az élettársa a szobában az ágyon ül a sértett mellett, akin csak egy rövidnadrág volt, a kislánya pedig az élettársa ölében ült. A nő – elmondása szerint – azért ment oda, hogy megkérje a férfit, vigye el őt bevásárolni Miskolcra. Az élettárs ideges lett, mivel feltételezte, hogy a nő és a sértett férfi között szerelmi kapcsolat van. Ahogy belépett a szobába, az ágyról felálló és feléje induló sértettet az ökölbe szorított jobb kezével minden előzmény nélkül nagy erővel megütötte az állán, majd miután a férfi meghátrált, a bal kézzel is megütötte az arcát az orránál. Az ütés következtében a sértett a földre rogyott.

Ezt követően a vádlott távozott a lakásból, otthagyva a földön fekvő sértettet. Távozóban egy másik férfit is megütött a bal fülén, illetve a térdével bordán rúgta. A házban tartózkodók azonnal hívták a mentőket, akik megpróbálták az újraélesztést, de már csak a halál beálltát állapították meg.

Börtönt javasolnak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a visszaeső férfi ellen, és börtönbüntetést, valamint közügyektől eltiltást indítványozott. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését.

– Szaniszló Bálint –
hirdetés


hirdet�s