“Áldozatok nélkül megy”

A miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje
A miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Hálaadó szentmisével ünnepelték szombaton a felújított miskolci Szent Anna Római Katolikus Templomot.

A szertartás kezdetén Csiba Gábor, a Szent Anna Egyházközség képviselő testületének elnöke arról beszélt: nagy nap ez számukra, hiszen egy tíz évvel ezelőtt elkezdődött folyamat végére értek: 2005-ben megújult a templom külső homlokzata és a múlt esztendőben a belső felújítás is megtörtént.

– Azt szokták mondani, hogy a reformtusok nem imádják a szenteket, hanem tisztelik. A keresztény hagyomány szerint Szent Anna a gazdaasszonyok védőszentje. Az asztalosok, a kádárok a bányászok védőszentje is – fogalmazott ünnepi beszédében Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. – A legnagyobb kincs az országban az emberi erőforrás. Áldozat nélkül nem megy sem az iskolákban, sem a munkahelyeken, sem a politikában. De áldozat nélkül nincs siker, nincs győzelem sem.

A miniszter arról is beszélt, hogy akik összefogva cselekednek Magyarország jövőjéért, azokon „a pokol kapui sem vehetnek diadalt”.

Szarvas Péter, a templom plébánosa elmondta, hogy az egy évtizedes felújítás közel 95 millió forintba került, aminek kétharmadát pályázati forrásokból és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával biztosították, a fennmaradó részt adományokból fedezték.

A hálaadó szentmisén részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Pelczné Gáll Ildikó néppárti európai parlamenti képviselő, Ternyák Csaba egri érsek és több egyházi és politikai előkelőség.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s