Albrecht-MVSC-MVSI: Egy óra alatt kikaptak az MTK vendégeként

Akt.:
Albrecht-MVSC-MVSI: Egy óra alatt kikaptak az MTK vendégeként
Albrecht-MVSC-MVSI: Egy óra alatt kikaptak az MTK vendégeként
Vasárnap is simán veszített az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

A női röplabda NB I 8. fordulójában vasárnap este a fővárosban MTK Budapest – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI meccset rendeztek. A miskolci gárda csak hat játékossal utazott el a mérkőzésre, és ez már előrevetítette, hogy nem sok keresnivalójuk lesz ezen a találkozón. Az első szettben nagyon nekiveselkedett az MTK, és a kék-fehérek jó nyitásaikkal a vendégek nem tudtak mit kezdeni. Mivel a hazaiak 8-0-ra elhúztak, az MVSC pedig nem tudott kontratámadásokat vezetni, mélyrepülés volt ez a javából. Később egy darabig tudták tartani a különbséget (11-4), majd újra a fővárosiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, tagjaik közül különösen Kmezic volt elemében. A budapestiek jól játszottak, kemények voltak, átütötték a vendégblokkot, ezzel esélyt sem hagytak ellenfelüknek és rövid idő alatt nyerték a játszmát.

Zsinórban hatot

A második felvonásban, 3-3 után az MVSC hibáit kihasználták a hazaiak. Kocsisék azonban javuló nyitásfogadást produkáltak, mezőnymunkájuk pontosabbá vált, védekezésben is magukra találtak, de miután Hackl került a nyitóhelyre, elfogyott a tudományuk. Az MTK egyik legjobbja zsinórban hat pontot gyűjtött és mivel a vendégek támadójátéka leült, állandósult a hazai fölény, ami újabb MTK-játszma­sikert eredményezett.

A harmadik szettben meglepetésre nem tört meg a zöld-fehér alakulat: 1-4-gyel kezdtek és még 10-nél is vezettek. Szívvel-lélekkel küzdöttek, de a hajrában a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtaniuk. Az MTK kihasználta magassági fölényét, szép pontokat gyűjtött, és nem hagyták, hogy egy esetleges negyedik szettet kelljen játszaniuk.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

MTK Budapest – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI

3:0 (7, 12, 17)

Budapest, 60 néző. V.: Horváth M., Éri.


MTK Budapest: Hackl, Lutter, Józsa, Papp, Kmezic, Ludmán. Csere: Nagy F. (liberó), Cicic, Török, Kilyénfalvi, Petővári. Vezetőedző: Hollósy László.

Albrecht-MVSC-MVSI: Nagy D., Kocsis, Zsofnyák, Kiss E., Kiss V., Nagy Zs. Vezetőedző: Kerekes Attila.


Hollósy László: – Érvényesült a papírforma, biztosan diadalmaskodtunk.

Kerekes Attila: – Gratulálok a spártai harcosok módjára küzdő lányoknak. Tudtuk, hogy vereséget fogunk szenvedni, de emelt fővel hagytuk el a pályán.
hirdetés
hirdet�s