Albrecht-Miskolci VSC-MVSC: Egy óra sem kellett a vendégek sikeréhez

Akt.:
Albrecht-Miskolci VSC-MVSI vs. Teva Gödöllői RC
Albrecht-Miskolci VSC-MVSI vs. Teva Gödöllői RC - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A papírformának megfelelően szombaton este kikaptak a miskolci röplabdázóhölgyek.

Az NB I-es női bajnokság 15. fordulója keretében vívott meccsen – családi gyásza, édesanyja halála miatt – nem vett részt Kerekes Attila vezetőedző, így a hazaiakat csapatkapitányként Szajkó Tímea irányította.

Tudatos és véletlenszerű

Lassított felvétel módjára kezdődött a találkozó, egymást követték a technikai hibák, majd Szajkó nyitásai két pontot hoztak a hazaiaknak. Aztán Kiss E. ütéseit követően fej-fej mellett haladtak a csapatok (10-10). Véletlenszerű és tudatos elemek vegyültek a csapatok játékába, majd Kiss V. cseles ejtése kapott tapsot (11-12). Ettől kezdve már csak a vendégek voltak a pályán. A gödöllőiek jól sáncoltak és mivel a zöld-fehérek nyitásfogadásban csődöt mondtak, az időkérés sem segített rajtuk, hamar véget ért az első szett.

A második játszmában 5-3-as hazai vezetést követően Szabó B. adogatásai után egyenlített a Teva, majd szép labdamenetek következtek. A vendégeknek a 6-8-as állást követően minden sikerült, az MVSC játékosai pedig hajmeresztő, az élvonalhoz méltatlan alakításokat mutattak be (8-20), és alig akadt épkézláb megoldásuk.

Az utolsó játékrészre összeszedte magát a miskolci alakulat (8-6), de Széles szerváival 9-12-re fordult a kocka. A zöld-fehérek egyszer még fellángoltak (14-17), aztán simán megadták magukat a szintén szerény játékkal kirukkoló Gödöllőnek. A meccs mindössze ötvennyolc perc alatt ért véget.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Teva Gödöllői RC

0:3 (-13, -13, -17)

Miskolc, 34 néző. V.: Pőcze, Vári.


Albrecht-MVSC-MVSI: Kocsis Zs., Zsofnyák, Kiss E., Kiss V., Nagy Zs., Szajkó. Csere: Kovács G., Urbán. Csapatkapitány: Szajkó Tímea.

Teva Gödöllői RC: Czina, Hornok, Nagy K., Szabó A., Stefanik, Széles. Csere: Bánlaki (liberó), Szabó B., Radomszki. Vezetőedző: Horváth András.


Szajkó Tímea: – A csapat részvétét nyilvánítja Kerekes Attila vezetőedzőnek családi gyásza miatt. Nagyon örülök, hogy a szettek elején viszonylag fej-fej mellett tudtunk haladni, azonban sok múlt a nyitásfogadáson, ez döntött. És persze az erőviszonyok…

Horváth András: – Ezt nehéz minősíteni, igaz, nem is kell, mivel simán nyertünk. Minden játszmát lassan és gyengén kezdtünk, aztán 10-től indult be a gépezetünk.
hirdetés


hirdet�s