Alászórás után éjszaka és jelenleg is 8 géppel dolgozik a Hóügyelet Miskolcon

Akt.:
Alászórás után éjszaka és jelenleg is 8 géppel dolgozik a Hóügyelet Miskolcon
Alászórás után éjszaka és jelenleg is 8 géppel dolgozik a Hóügyelet Miskolcon
Miskolc – Az önkormányzat tulajdonában és kezelésében lévő közutak szórásán kedd éjszakától 8 munkagéppel dolgozik a Miskolci Városgazda. Amennyiben szükséges, tovább növelik a munkagépek számát. A közterületeken négyszázan végeznek kézi hóeltakarítást.

Kedden a magasabban fekvő városrészekben és a forgalmas utakon, járdákon alászórással készült a havazásra és az ónos esőre a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. Hóügyelete. Szerdán kora hajnaltól már 8 munkagéppel végzi a hóeltakarítást és síkosságmentesítést a Hóügyelet, elsőként a nagy forgalmú közösségi közlekedéssel érintett utakon, a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalakon, majd szerda kora reggeltől a mellék- és gyűjtőutakon, a meredek vagy forgalmasabb mellékutcákban. Továbbra is elsőbbséget élvez a rendőrségtől, a mentőktől, a katasztrófavédelemtől, valamint a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. járművezetőitől érkező kérések teljesítése.

A közterületek és villamos-, valamint buszmegállók kézi síkosságmentesítését közfoglalkoztatási program keretében dolgozó munkatársakkal és 3 db kisgéppel szintén a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. végzi. Itt a forgalmasabb gyalogátkelőhelyek, lépcsők, rámpák takarítási munkái, valamint a villamos- és buszmegállók síktalanítása jelent elsőbbséget. Szerda kora reggel négyszázan kezdték meg a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkát a város közterületein.

A közösségi közlekedésről friss információt az MVK Zrt. Facebook oldalán talál.

A Hóügyelet fogadja a lakossági bejelentéseket a 06-70-685-2000 telefonszámon vagy a hougyelet@varosgazda.hu címen, de arra kérjük a bejelentőket, legyenek figyelemmel arra, hogy a katasztrófavédelem, mentők, rendőrség jelzései, valamint a nagy forgalmú utak és a magasabban fekvő városrészekben lévő autóbuszvonalak kapnak elsőbbséget a munka során!

Mindenkit kérünk, hogy téli útviszonyoknak megfelelően közlekedjen!

– Pásztor Imre, Kommunikációs- és PR vezető, Miskolc Holding –