Aláírták a finanszírozási szerződést a megyei fenntartású kórházak Csongrád megyében

Péntek délután ellátták kézjegyükkel az OEP finanszírozási szerződést a Csongrád Megyei Önkormányzat fenntartásában működő kórházak: a deszki, a szentesi és a makói intézmény igazgatója záradékban rögzítette kifogásait.

A nyilatkozat tartalmazza, hogy az önkormányzat pert indított az egészségügyi miniszter közigazgatási határozata ellen, és amennyiben ennek következtében megváltoznak a finanszírozás jogszabályi feltételei, úgy ragaszkodnak ahhoz, hogy a megváltozott jogi környezetnek megfelelő, új szerződést kössön velük a finanszírozó – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Péter Árpád, a Csongrád Megyei Közgyűlés sajtófőnöke.

A kórházigazgatók a záradékban leszögezik, hogy nem ismerik a teljesítmény volumen korlát (tvk) megállapításának módját, ezért szükséges az OEP finanszírozási szerződés felülvizsgálata. A kórházanként más és más mutató segítségével lehet kiszámolni, egy intézmény hány kezelés, ellátás után kap támogatást. A korlátban meghatározottnál magasabb számú kezelést, vizsgálatot az OEP nem finanszírozza.

A záradék tartalmazza az intézmények egyedi, szakmai kifogásait is.

Az aláírt – és a kifogásokkal együtt rögzített – szerződéseket a Csongrád Megyei Önkormányzat munkatársa szombaton juttatja el a Csongrád Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz.