Aláírásgyűjtésbe kezdtek Kaposváron

Aláírásgyűjtés kezdődött hétfőn Kaposváron. A Szeretem Kaposvárt Mozgalom, és a Lakótelepen Élők Egyesülete azt szeretné elérni az ackióval, hogy a várost elkerülő utat ismét ingyen használhassák a teherautók. A 20 kilométeres elkerülő út április elsejétől csak matricával használható a 3,5 tonnánál nehezebb járművek számára.

A döntés óta érezhetően megnövekedett a belváros forgalma, a legtöbb sofőr ugyanis erre a rövid szakaszra nem vesz matricát, inkább keresztül hajt Kaposváron. Jágerné Katona Zsuzsanna a Szeretem Kaposvárt Mozgalom alapítója a Független Hírügynökségnek elmondta: két hétig gyűjtik az aláírásokat, elsősorban azokon a helyeken, ahol jelentősen megnőtt az átmenő forgalom a hónap eleje óta. A neveket tartalmazó ívet a gazdasági és a pénzügyminiszternek juttatják el kérve, hogy az elkerülő út ismét kerüljön be a térítésmentesen használható utak közé.

Az aláírásgyűjtést kezdeményező két szervezeten kívül a város polgármestere is tiltakozott már az ügyben. Szita Károly levélben kérte a gazdasági és közlekedési minisztert a döntés visszavonására. A városi képviselőtestület legutóbbi ülésén pedig élve jogával határozatban kérte Kóka Jánost a matrica vásárlás eltörlésére.