Alapozhatják a falu jövőjét

Körösszegapáti – A településen élők a Romániából áttelepülők révén várnak kedvező fordulatot Körösszegapáti népesség számának alakulásában. A kiöregedő lakosság miatt egyre több az eladó épület.

Ennek híre ment Nagyváradon, sőt azt is tudják az országhatár túloldalán élők, hogy a takaros, rendezett falu román nemzetiségű település, van ortodox templom és az iskolában román nyelv oktatás. Persze a körösszegapáti önkormányzat sem tétlen – propagálja a település lehetőségeit, a Nagyáradhoz való közelségét.

Az első érdeklődők ez év elején érkeztek. Már vásároltak épületeket, telkeket, és vannak lefoglalt ingatlanok. Mindeközben az árak hétről hétre kúsznak fölfelé. Az egy évvel ezelőttieknek duplája, triplája. Leginkább a három-négy évtizeddel ezelőtt épült úgynevezett kockaházakat keresik a nagyváradiak.

Tarsoly Attila polgármester a település lakosságszámának növekedését, az iskola helyzetének stabilizálódását reméli az újannan érkezőktől. Reméli, idővel vállalkozásokat is hoznak a nagyváradiak.