Alaposan visszavágtak a Debrecennek a Miskolci Jegesmedvék

Akt.:
Miskolci Jegesmedvék vs. Debreceni HK
Miskolci Jegesmedvék vs. Debreceni HK - © Fotó: Ádám János
Meggyőző fölénnyel verték meg a Jegesmedvék a Debrecent vasárnap este, alaposan visszavágva a múlt heti vereségért.

A mérkőzést a szokásos hazai vehemenciával kezdték a Jegesmedvék. A 3. percben Nagy rövid időn belül kétszer is veszélyes lövést engedett el, de pár centit tévedett. A 6. percben Dudas átfűzte magát a vendégvédelmen, de lövése a kapuvason csattant. A Miskolc támadott többet, de a Debrecennek is akadtak lehetőségei, a 12. percben például Duscheknek egymás után három nagyobb védést is be kellett mutatnia. Két perccel a harmad vége előtt Dudas ment el a jobb szélen a kapu mögé, visszaadta a korongot és Dansaereau kapásból kegyetlenül kilőtte a jobb felső sarkot (1-0). Fél perc múlva Becze közeli lövését védte elképesztő bravúrral Borodin.

Dansereau duplázott

A második harmad elején hasonló volt a játék képe, mint az elsőben. Az 5. percben már csak egy másodperc volt hátra a Debrecen emberelőnyéből, amikor Ladányi szokásos furfangos lövését Duschek úgy védte, hogy a továbbpörgő korongra a háta mögé nyúlva a gólvonal előtt tenyerelt rá. A 8. percben ezúttal a Jegesmedvék játszottak fórban, amikor a Borodinról kipattanó pakkot Dansereau emelte a kapus fölött a hálóba (2-0). A 10. percben két-három húzással a saját térfélről a vendégkapu elé kerültek a Macik, és végül Becze remek mozdulattal mattolta közelről Borodint (3-0). A 12. percben ismét vendégek voltak emberfórban, és Kaskov oldalról a lábak között kilőtte a jobb sarkot (3-1). A 13. percben elképesztő tűzijátékot rendeztek a Jegesmedvék Borodin kapuja előtt, és csak a kapus három hihetetlen bravúrjának köszönhették a vendégek, hogy nem kaptak gólt.

Bunyóban is kikaptak a vendégek

A harmadik harmad Jegesmedve előnnyel, és góllal kezdődött. A 3. percben Tóth a kapuvas mellett remekül vette észre a középen helyezkedő Hajós, passzolt is neki, ő pedig egyből kilőtte a jobb alsó sarkot (4-1). A 8. percben Roczanov az alapvonal mögül húzta a korongot kapura, és a pakk Borodin korcsolyáját is érintve csúszott a hálóba (5-1). A Miskolc nagy tempót diktált továbbra is, amit a Debrecen megpróbált felvenni, kevés sikerrel. A 15. percben például olyan sokáig volt fent az egyik soruk, hogy a következő játékmegszakításkor két játékosuk is hosszú másodpercekig állt a jégen a térdére támaszkodva, egyszerűen nem volt erejük lemenni a kispadra. A 17. percben Sagert szabálytalankodott Kaskovval szemben, a játékvezetők jelezték is a kiállítást. Az orosz légiós azonban nekitámadt a nála legalább egy fejjel nagyobb kanadainak, ám ez rossz döntés volt, mert nagy verést kapott. Emiatt mindketten mehettek zuhanyozni. Az emberelőnyben faragott hátrányából a vendégcsapat: Könczei kék vonalas lövésébe Duschek beleért, de a korong végül átcsúszott alatta a hálóba (5-2).

A Jegesmedvék végig irányították a nagyiramú, élvezetes játékot hozó mérkőzést, és alaposan visszavágva a múlt heti vereségért. Végül meggyőző fölénnyel, magabiztosan verték a Debrecen.


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Debreceni HK

5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

Miskolci jégcsarnok, 1100 néző. V.: Babic, Kincses, Váczi, Vas.


Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Dudas, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Dósa, Bálizs(k). Edző: Majoross Gergely.

Debreceni HK: Borodin – Emelianov, Csíki, Ladányi, Sadikov, Hári, Könczei, Kurilyuk, Wéber, Dancsfalvi, Berta, Prakab, Barabás, Vaszjunyin, Kaskov, Sijka, Tanka, Tőkési, Demensin, Tőke(k). Edző: Jevgenyij Muhin.


Gól: Dansereau(2), Becze, Hajós, Roczanov ill., Kaskov, Könczei

Kiállítás: 17 perc (+20 perc Sagert) illetve 15 perc (+20 perc Kaskov)


Majoross Gergely: – Ez a fajta dominancia a múlt heti mérkőzésen is meg volt, de most sokkal fegyelmezettebben játszottunk. Amire kihegyeztük a heti edzésmunkát, azaz hogy milyen felfogásban kell játszanunk a Debrecen ellen, azt nagyjából 100 százalékkal teljesítették a fiúk. Nagyon kevés lehetőséget engedtünk nekik, pedig kiválóan küzdöttek, de úgy gondolom ilyen arányban is megérdemelten győztünk.

Jevgenyij Muhin: – Nem tudtuk megismételni a múltkori teljesítményünket. A 3. gól után kicsit összeesett a csapat, és túl sok fölösleges kiállítást hoztunk össze.Sporthírek