Helyi közélet

2010.07.15. 13:28

Jegyzet: Fair play

<p><em>Amikor a rendőr már harmadszor járja körül az autót vagy negyedórája lapozgatja a papírokat, a rutinos autós már látja, hogy az egyenruhás minden áron bírságolni akar. Az ember ilyenkor már várja a kérdést: izzókészlet, elsősegélycsomag?, s már azt is tudja, hogy veszített – csak azzal nincs tisztában még, mennyibe fog ez kerülni neki? </em><strong>Szendrei Péter jegyzete</strong></p>

A rutinos autós emellett azt is tudja, hol vannak azok a helyek, ahol traffipaxra számíthat és hol nyomhatja egy kicsit jobban a gázpedált, mint ahogy azt is, hogy a sebességkorlátozó táblák hol vannak kinn valódi veszélyhelyzet miatt és hol szolgálnak puszta ürügyül a „megfejetésére”.

A rendőrségfeladata a szabályok, törvények betartatása – a testületet profitorientált vállalatként kezelni minimum disznóság, hiszen így lehetetlenség elvárni a rendőröktőla pártatlanságot és az objektivitást, márpedig ahhoz, feladatukat el tudják látni, minimum erre van szükség. Ha azzal foglalkoznak, hogy a folyton kongó államkasszát töltögessék, mikor jut idejük a felelőtlenül „versenyző” kamionosok, a valóban veszélyes autósok, az esztelen motorosok vagy a félvak gyalogosok kiszűrésére? Ha „pénzt keresnek” – a testület vagy az állam javára –, nem érnek rá dolgozni.

Nincs ez jól így.

[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában