Aláírásgyűjtést indít a nyomortelepek felszámolásáért a Fidesz-KDNP miskolci frakciója

Miskolc, 2014. június 12., csütörtök (MTI) – A miskolci nyomortelepek felszámolásáért támogató aláírásgyűjtő kampányt indít a városi önkormányzat Fidesz-KDNP-frakciója – közölte a frakció szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón.

Soós Attila emlékeztetett arra: a miskolci közgyűlés májusban a Fidesz-KDNP-frakció javaslatáról többségi szavazattal úgy döntött, hogy “felgyorsítja a miskolci nyomortelepek felszámolását”, szándékaik szerint teljes mértékben megszüntetnék azokat.

Ezt a közgyűlés egyetlen ellenzékben lévő pártja sem támogatta, ugyanakkor az ellenzék “Miskolcot és a városvezetést politikai haszonszerzésből ország-világ előtt igyekszik lejáratni” – tette hozzá. A szóvivő megjegyezte: “egyes balliberális miskolci képviselők” megkezdték az úgynevezett számozott utcák és a többi érintett városrész lakóinak hergelését, ezt a társadalmi feszültséget gerjesztő tevékenységet a különböző ellenzéki erők azóta is folytatják”.

A fideszes várospolitikus szólt arról is, hogy időközben megalakult az úgynevezett “kitelepítés elleni bizottság”, amelynek képviselői bejelentették: országos demonstrációval tiltakoznak a városrendezési program ellen, amelyet “hamis lózunggal már egyenesen kitelepítésnek neveznek.”
Soós Attila leszögezte: Miskolcon nem lesz semmiféle kitelepítés, aki ilyet mond, az társadalmi csoportokat ugraszt egymásnak, felelőtlenül.

Hozzátette, a városvezetés és a helyi Fidesz-KDNP-frakció továbbra is a város nyomortelepeinek felszámolása mellett van, ugyanakkor “az elhanyagolt, normális életre, gyermeknevelésre alkalmatlan, komfort nélküli ingatlantömböket szanálja a város”.

Soós Attila elmondta: tekintettel a kialakított politikai hisztériakeltésre, a folyamatos politikai támadásokra, a józan miskolci többséghez fordulnak támogatásért, megkérdezik a város lakóit, hogy támogatják-e a Fidesz-KDNP és a polgármester nyomortelep-felszámolási programját.

Az aláírásgyűjtés várhatóan heteken belül elkezdődik.

– MTI –