Alagutas "fegyencjárat" Ukrajnában

Egy ásott alagúton próbált megszökni egy Poltava megyei fegyenctelepről három elítélt. A szabadság édes ízének megtapasztalásához már csupán 3,6 méter hiányzott, amikor egyikük nem jelent meg idejében a névsorolvasáson.

A három, kábítószerek terjesztése miatt elítélt rab két hónapja fogott hozzá, hogy egy alagúton át jussanak ki a Poltava megyei Bozskove település szomszédságában fekvő fegyenctelep falai közül. A föld alatti járatot a telep egyik elhagyatott épületének pincéjéből kezdték ásni. Mintegy 60 nap alatt huszonkét métert haladtak előre. A fél méter átmérőjű “fegyencjárat” csaknem négy méteres mélységben készült.

Az UNIAN ukrán hírügynökség szerdai tudósítása szerint a szökni vágyó trió azzal bukott le, hogy egyikük, aki éppen az alagútban dolgozott, nem tudott idejében kimászni, és hiányzott a névsorolvasáskor.

Mikola Iszajev, a büntetés-végrehajtási intézetek Poltava megyei főosztályának vezetője az újságíróknak elmondta, hogy a fegyencek által ásott alagút átvizsgálásakor kiderült: már csupán 3 méter 60 centi hiányzott a raboknak a szabaduláshoz. Most azonban újabb büntetésre számíthatnak a szökési kísérlet miatt.Sporthírek