Akupunktúrát is tanítanak õsztõl a fõvárosi orvostudományi egyetemen

Várhatóan szeptembertõl akupunktúrás terápiát, szúrás és moxa technikát valamint manuálterápiás kezelést, tehát hagyományos kínai orvoslást is tanítanak majd a fõvárosi Semmelweis Egyetemen. A napokban ugyanis a budapesti intézmény és a Heilongjang Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetem megállapodást kötött egy kihelyezett tagozat létrehozásáról. A szak 30 fõs minimális létszámmal indul.

A Semmelweis Egyetem csütörtöki közlése szerint az Egészségtudományi Karon indulna a kihelyezett tagozat. Az idejelentkezõ hallgatók 5 évig tanulják majd a hagyományos kínai orvoslást, az elsõ 4 évben a budapesti intézményben, majd az 5. évben a Heilongjiang Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetemen. A képzés angol nyelven folyik, a magyar hallgatók számára is elérhetõ lesz.

Az egyezményt a Semmelweis Egyetemen írta alá hétfõn Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora, Tian Wenyuan, a Heilongjiang Egyetem Tudományos Bizottságának elnöke, valamint Mészáros Judit, az SE Egészségtudományi Kar dékánja.