Aktualizált hamisítványok Miskolcon

Fotó: NAV
Fotó: NAV
Miskolc – Star Wars emblémával és képekkel ellátott kulacsokat, uzsonnás dobozokat és – minden bizonnyal a labdarúgó Európa-bajnokság kijutásnak köszönhetően – többi közt ezúttal hamis magyar mezeket is lefoglaltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy miskolci áruházban.

A mintegy fél millió forint értékű lefoglalt hamis áru közt azonban voltak parfümök és adathordozók is. Az áruházat üzemeltető cég vezetője ellen iparjogvédelmi jogok- és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indított eljárást a NAV.

IMG_0213

Egy éven belül harmadszor foglaltak le hamis termékeket a Miskolc határában lévő áruházban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Korábbi lefoglalások alkalmával a cégvezető beismerte: budapesti távol-keleti termékeket üzletekből vásárolja össze az árukészletet. A lefoglalt áruk közt – a szokásosnak mondható termékek mellett – megjelentek az aktualizált hamisítványok. Többi közt a spanyol, holland és olasz mez mellett ezúttal már hamis magyar mezeket is lefoglaltak a pénzügyőrök. De Star Wars emblémával és képekkel ellátott kulacsokat és uzsonnás dobozokat is találtak az áruházban. Összesen 31 féle, csaknem fél millió forint értékű árut foglaltak le a NAV munkatársai. Iparjogvédelmi jogok- és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult eljárás az ügyben – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának a sajtóreferense.
hirdetés


hirdet�s