Friss hírek

2008.09.12. 11:35

Folytatódott Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó bűnpere

<p>Elmaradt az ügyész és a védők péntekre várt perbeszéde Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó megismételt bűnperében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, mert a vádlottak nem kapták meg idejében a legújabb szakértői véleményeket. Ezek azért fontosak, mert a volt olimpikon vádlott-társainak büntetési tételét az határozza meg, hogy kábítószerfüggőnek minősülnek-e. Ha nem függőként követték el a kábítószerrel való visszaélést, 10 évet is kaphatnak.</p>

Farkas Pétert még 2004 októberében vették őrizetbe, miután édesanyja XVII. kerületi házának pincéjében több ezer tő vadkendert találtak a rendőrök. A sportolót akkor a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte. 2006 nyarán a Pesti Központi Kerületi Bíróság Farkas Pétert felmentette a kábítószerrrel való visszaélés vádja alól, de az olimpiai bajnok testvérét és egy további vádlott-társát kábítószerfüggő által elkövetett, kábítószerrel való visszaélésért 2-2 évi börtönre ítélte.

A Fővárosi Bíróság 2007 elején elrendelte az ügy újratárgyalását. Ebben az új eljárásban az ügyészség azt szeretné elérni, hogy a bíróság mondja ki az 1992-es barcelonai olimpián aranyérmet szerzett sportoló bűnösségét is.

Pénteken a bíróság meghallgatta az Egészségügyi Tudományos Tanács szakértőjét, de a szakvéleményről a vádlottak nem tudtak véleményt mondani, mert késve kapták meg az iratokat. Ezért a bíróság a tárgyalást október 6-ra napolta, akkor a szakértők meghallgatása után perbeszédek is várhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!