Akik sokat tettek Debrecenért

Akt.:
Az elismeréseket átvevők, balról: Bana László, Herczeg András, Uzonyi Ferenc és Páll László
Az elismeréseket átvevők, balról: Bana László, Herczeg András, Uzonyi Ferenc és Páll László - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A kategóriák győztesei közül valaki az Év embere díjat is megkapja.

  • Immáron hetedik alkalommal rendezte meg a Dehir.hu hírportál az Év embere szavazást, melyben négy kategóriában lehetett voksolni Debrecen meghatározó személyeire.
  • Idén az Év Rendezvényének a Campus Fesztivált választották, az Év sportembere Herczeg András, a DVSC labdarúgóedzője lett, az Év művészében Uzonyi Ferenc festőművészt köszönthetjük, míg az Év gazdasági szereplője címet Bana László, a Dryvit Profi Kft. ügyvezető igazgatója érdemelte ki.
  • A díjazottak a rangos elismerést kedden vehették át a Hotel Lyciumban. Az ünnepségen bejelentették, a kategória győztesei közül idén is kiderül, ki lesz az Év embere, amit szombaton, a város bálján jelentenek majd be.
  • A Dehir.hu 2011-ben indította el az Év embere választást, melyben az év meghatározó személyiségeit keresik, azokat, akik teljesítményükkel maradandót alkottak, és példaképül szolgálhatnak.

– Habár a zsűri az elmúlt év teljesítményét vette figyelembe, soha nem egyetlen év áll az elismerés mögött. 2017 a város szempontjából az egyik legemberpróbálóbb, legküzdelmesebb év volt, mindamellett az egyik legsikeresebb esztendő is. Ezekkel a szavakkal köszöntötte Papp László, Debrecen polgármestere az Év embere 2017 díjátadó résztvevőit kedden, a Hotel Lyciumban.

di_ev_embere-14

Fotó: Derencsényi István

Bizakodását fejezte ki, hogy ez a siker nemcsak városi szinten jelenik meg, hanem a polgárok személyes életében is, és az elismerést nyerő személyek és szervezetek tekintetében is. Hiszen a város sikere ezen teljesítmények összességéből áll össze.

Lojálisak Debrecenhez

Papp László elmondta, Debrecen az elmúlt évben számos tekintetben vívott ki elismerést a gazdaság, fesztiválok és rendezvények, a művészet és a sport területén is. – Mindenkinek szeretném megköszönni, hogy ragaszkodnak Debrecenhez, és szeretik a várost. Fontos, hogy a sikeres emberek itt alkotnak, és itt hozzák létre értékeiket – mondta a városatya. – Az Év embere választás rendkívül fontos a média számára is, hiszen ez egy visszacsatolás, hogy mennyire aktívan tudunk szerepelni.

Másrészt nagyon fontos, hogy a média bemutassa azokat a példaértékű teljesítményeket, amelyek a későbbiekben másokat is arra ösztönözzenek, hogy ebben a versengésben részt vehessenek”

– mindezt már Szabó József, a Médiacentrum Debrecen Kft. ügyvezetője fejtette ki. Vida Gyula, a Média­centrum tartalomért felelős főszerkesztője elmondta, az Év embere választás sikerességét az is bizonyítja, hogy több ezer szavazat érkezett a Dehir.hu hírportál olvasóitól, akik idén már sokkal szigorúbb szabályrendszerben voksolhattak a jelöltekre.

HBN–VK