Akik nyakig ülnek az adósságban

Debrecen – Az idei első negyedévben egymilliárd forintot meghaladó adóhiánnyal lehetett felkerülni az Apeh országos feketelistájának dobogós helyeire.

Megyénkből egy Debrecen-Józsán bejegyzett (immár felszámolás alatt álló) kereskedelmi és szolgáltataó bt. 363 millió forint adóhiánnyal és 243 millió forint bírsággal, valamint egy debreceni székhelyű (ugyancsak felszámolás alatt lévő) építőipari kft. 159 plusz 128 millió forint tartozással szerepel a társaságban.

A legalább 10 millió forint adóhiányt felhalmozott magánszemélyek listájára a hajdúhadházi H. J. összesen (értsd: adóhiány és bírság) 70,5 millió, a nyíracsádi H.M. egyszer 60 millió, egy másik helyen pedig 53 millió, a komádi M.K. pedig mintegy 20 millió forinttal íratkozott fel.

Ugyancsak most tette közé az adóhivatal azoknak a magánszemélyeknek a nevét, akik a legutóbbi nyilvánosságra hozatal óta a bejelentési kötelezettségüknek nem tettek eleget. Itt az egyetlen érdekesség az, hogy az országosan érintett 57 főből minden harmadik hajdú-bihari lakos.

Az adósokról név szerint olvashatnak: http://www.apeh.hu/sajto/sajtokozl/060424_bejelm_adohiany.html

Kapcsolódó anyagok:

  • Az Apeh lecsap, nincs kegyelem
  • Az olvasó kérdez: a lakáskedvezményről
  • A családi adókedvezményről