Akik behozták éves lemaradásukat

Miskolc – A Miskolci Egyetem projektjének nyertese a campus valamennyi polgára.

A felsőoktatási intézmény szabadidősportjában az elmúlt két esztendőben – pályázati forrásból – olyan fejlesztésekre került sor, amelyre az elmúlt húsz esztendőben nem volt példa – ezzel kezdte a hétfő délutáni projektzáró konferenciát prof. dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora.

Harmincötmillióból

A pályázat eredményeképpen az egyetem behozta jelentős lemaradását és imponáló számokat produkált – erről beszélt Boda Péter projektvezető és Rakaczki Zoltán szakmai vezető. A június 30-án záruló ciklus legfontosabb eredményei: rendszeres szabadidős tevékenységek (futóklub, kispályás labdarúgó bajnokság, zumba), huszonhat sportesemény, sportszervezői tábor, kétezer-hétszáz hallgató bekapcsolása, nyolcezer-ötszáz regisztrált részvétel, három támogatott élsportoló, sportiroda kialakítása, a hallgatói igények felmérése, az egyetem adatbázisának elkészítése, sportportál és Facebook-oldal létrehozása, élsportolói mentorprogram, tizenöt csapat indítása a Szarvasűzők váltófutáson.

Prof. dr. Kékesi Tamás rektorhelyettes végül a jövő útját vázolta: az egyetemen és környékén már van uszoda, sportcsarnok, atlétikai, szabadidő- és teniszcentrum, innen pedig már csak egy ugrás Mályi, amely nyári és téli központtá válhat, valamint Bánkút, a maga téli lehetőségeivel – a helységeket pedig kerékpár- és turistaút kötheti össze, minden egyetemi polgár nagy örömére.

ÉM-KT