Aki többször és jobban fog élni az adódó lehetőségeivel

Akt.:
Kazincbarcikai SC: Felkészültek a rajtra
Kazincbarcikai SC: Felkészültek a rajtra
Kazincbarcika – Egy futballista még érkezhet az NB III-as Kazincbarcikai SC-hez.

Új vezetőedzővel és több új játékossal indul neki a hét végén kezdődő harmadosztályú pontvadászatnak a KBSC. A trénert, Huszák Gézát elöljáróban arról kérdeztük, sikerült-e elvégezniük azt a munkát, amit terveztek a nyári szakaszra.

– El, csináltuk, amit kellett, menet közben pár játékos kihagyott néhány napot, most azon vagyunk, hogy ők is próbálják utolérni magukat. Szóval harcra készek vagyunk, aki nem, azzal legfeljebb csereként számolok – mondta Huszák Géza, akinek ezt követően azt vetettük fel, hogy lehet-e még változás a keretben. – Pillanatnyilag két kapusunk és tizenhét mezőnyjátékosunk van, a védelemben és a középpályán is megvannak a megfelelő embereink. Esetleg egy labdarúgóban még gondolkodunk, vagy támadó középpályás szerepkörben vagy csatár poszton, de mindenképpen olyanban, akiben van gól. Ezenkívül velünk lesz két fiatal játékos, illetve U19-es csapatból is jönnek páran edzésre.

Nem olyan egyszerű

A szakmai munka felelőse hozzátette még: nem olyan egyszerű és könnyű az NB III-ra igazolni, olyan különbségek vannak ugyanis a másod- és a harmadligás klubok költségvetései között – előbbieknél tudnak tervezni különböző külső bevételekkel. A vezetőedzővel érintettük még azt a témát is, hogy gyakorlatilag csak a középpályára nem érkezett friss erő, vagyis ott a legnagyobb pozitívum az állandóság lehet, ismerik egymást a játékosok.

Nehéz lesz növelni

– Az állandóság egy faktor, előny, igaz, Barzsó sérült volt, most jött vissza, most lett teljes értékű – fogalmazott a tréner. – Nyilván sok mindent elemeztem a csapat játékával kapcsolatban az utóbbi hetekben, és az kitűnt a számokból, adatokból, hogy a középpályásaink kevés gólt szereztek az előző évadban. A mai labdarúgásban azonban már illik az itt szereplőknek a kapu előtt eredményesnek lenniük, minél többször, ezért is jeleztem korábban, hogy ebbe az irányba gondolkodunk, ha még arra lehetőségünk nyílik. Ugyanakkor azt is hozzá kell tenni: a számokat nehéz lesz növelni, nehezebb, mint adott esetben tavaly, mert erősebb szezon elé nézünk. Ha csak megnézzük a három csoport névsorát, akkor az látszik, hogy a Keleti csoport lesz a legerősebb, hiszen idekerült a volt NB I-es Nyíregyháza, félig elsőosztályú kerettel, és itt van a volt NB II-es Cegléd is. Az információkat gyűjtöttük, néztük az újságokat, a különböző weboldalakat, hét-nyolc csapat komoly potenciált képvisel. Ennél fogva kiegyensúlyozott bajnokságra számítok, aki többször és jobban fog élni a lehetőségeivel, az fog tudni megragadni az élcsoportban.

A futballszakember egy ideje nem volt vezetőedző megyei, hazai alakulatnál, éppen ezért arra is kíváncsiak voltunk, hogy mennyire érzi belül a bizsergést így a debütálás előtt.

– Egy edző minden új feladatnál érzi ezt, vagy kicsit, vagy nagyon, de feldobja maga a tény – szögezte le Huszák Géza. – Ez a barcikai szerepvállalás újfent egy lehetőség nekem és a futballistáknak is, hogy együtt elérhetünk valamit. Az biztos, hogy szeretnénk örömet szerezni a szurkolóknak szűkebb, valamint tágabb értelemben is, ami a megye futballját jelenti.

Élményt nyújtanának

Milyen lesz a megújult KBSC stílusa? – kérdeztük ezt is a vezetőedzőtől.

– Egy játszó csapatot szeretnék, olyat, amelyik futballozik, amelyik nem csak ívelgeti a labdát, nem tördeli a játékot, nem „csapkod”, nem kivár, hogy beássa magát a saját tizenhatosa elé, aztán úgy gondolja, hogy lesz, ami lesz… Élményt nyújtanánk a közönségnek, úgy itthon, mint idegenben, minél több góllal… – válaszolta minderre Huszák Géza.

ÉM-MI


A Kazincbarcikai SC edzőmérkőzései

  • Július 4.: Gemerská Horka (szlovák) – KBSC 1-7 (0-3)
  • Július 8.: DVSC-DEAC – KBSC 1-0 (1-0)
  • Július 11.: Tiszaújváros – KBSC 1-3 (1-1)
  • Július 15.: Rimavska Sobota (szlovák) – KBSC 1-2 (0-1)
  • Július 18.: Kisvárda – KBSC 0-1 (0-0)
  • Július 22.: Bogács – KBSC 0-6 (0-3)
  • Július 25.: Mezőkövesd – KBSC 5-0 (2-0)

A Mezőkövesd kiütötte a Kazincbarcikát

Kazincbarcika, Mezőkövesd – Utolsó felkészülési mérkőzését is sikerrel vívta meg a mezőkövesdiek NB II-es csapata. tovább »

NB III: A Keletibe került a hat borsodi csapat

Budapest, Cigánd, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok, Tállya, Tiszaújváros – Elkészítették a labdarúgó NB III 51 csapatos mezőnyének csoportbeosztásait. tovább »