Akcióban a borsodi lánglovagok, egy hét alatt 143 riasztást kaptak

Több helyre hívták a megyei tűzoltókat
Több helyre hívták a megyei tűzoltókat
Miskolc – Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 143 alkalommal riasztották, amiből 49 műszaki mentés volt.

Kamion és személyautó karambolozott Tiszapalkonya külterületén július 4-én. A műszaki mentéshez a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a személyautóból egy elhunyt embert szabadítottak ki feszítő-vágó berendezés segítségével. Az egységek gondoskodtak a járművek áramtalanításáról, valamint megszüntették a kamion üzemanyag szivárgását. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt lezárták a hatóságok.

Üres telken lévő gázcsonknak tolatott egy kisteherautó Cigándon, a Füzes utcában július 5-én. A helyi hivatásos tűzoltók ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a szivárgás körzetében, ezért hat családi házból kilenc embernek kellett távozni a veszélyelhárítás idejére. Az egység kéziszerszámokkal elszorította a megrongálódott gázcsövet és biztosította a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. A szivárgás megszüntetését követően a lakók visszatérhettek otthonukba.

Egy hétvégi ház égett teljes terjedelmében Miskolcon, a Rózsás dűlőn július 6-án. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Az életvitelszerűen használt épület lakhatatlanná vált, a tulajdonos elhelyezésében rokonai nyújtottak segítséget. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy magasfeszültségű légkábel szabadult el a tartószerkezetéről a 3-as számú főút felett, Felsőzsolca határában, melynek következtében meggyulladt a száraz növényzet. A mintegy száz négyzetméternyi tüzet a miskolci hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották. Az eset miatt két település száz fogyasztási helyén az áram-, míg tíz településen az ivóvíz-szolgáltatás szünetelt. Az elektromos művek rövid időn belül elhárította a hibát és helyreállt a szolgáltatás. A beavatkozás idejére a hatóságok elterelték a forgalmat.

Lábon álló gabona égett Edelény külterületén július 8-án. A mintegy tizenöt hektárnyi kiterjedésű tűzhöz a kazincbarcikai és a szendrői hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek három vízsugárral és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották az izzó-parázsló részeket. A tűzoltók munkájában egy mezőgazdasági gép is segítséget nyújtott, amellyel körbetárcsázták a tűzzel érintett területet. Az eset során nem sérült meg senki, azonban az anyagi kár több millió forint.

Egy vendéglátó egységben keletkezett tűz Szikszón, a Petőfi Sándor úton július 9-én. A káresethez a miskolci és az encsi hivatásos tűzoltókat, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. Az egységek négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely az ingatlan több helyiségét és a teljes tetőszerkezetét megrongálta. Az eset során nem sérült meg senki, azonban az anyagi kár jelentős.

Két személyautó karambolozott a 306-os miskolci elkerülő úton. A műszaki mentést a megyeszékhely hivatásos tűzoltói hajtották végre, akik áramtalanították a járműveket és az egyik autó utasát feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították. Az egység átadta a sérültet a mentőszolgálat munkatársainak. A beavatkozás idejére a hatóságok lezárták az érintett útszakaszt.

Lábon álló gabona égett Emőd határában. A miskolci, a mezőkövesdi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával fékezték meg és oltották el a tüzet, amely mintegy hatvan hektárnyi területen pusztított. A lángok körülhatárolásában mezőgazdasági gépek is segítséget nyújtottak. Az eset során nem sérült meg senki, az anyagi kár jelentős.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés


hirdet�s