Akció: „Küldj egy könyvet Kárpátaljára!”

Akció: „Küldj egy könyvet Kárpátaljára!”
© Fotó: royalmagazin.hu
Miskolc – A DVTK-szurkolók felhívásához csatlakozott Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.

„Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata is csatlakozik a DVTK labdarúgócsapatának szurkolói által indított nemes felhíváshoz, a „Küldj egy könyvet Kárpátaljára” elnevezésű karitatív megmozduláshoz – jelentette be pénteken Hollósy András önkormányzati képviselő.

Könyvek karácsonyra

„Városunk 2015 tavaszán 5 kárpátaljai magyar településnek juttatott el 550 ezer forintnyi képviselői felajánlást és ezen felül 20 millió forint további anyagi támogatást, amikor a kelet-ukrajnai konfliktus kiéleződött. Akkor biztosítottuk magyar barátainkat, hogy minden lehetséges formában támogatjuk őket” – emelte ki az önkormányzati képviselő.

Most a szurkolói akcióhoz csatlakozva az önkormányzat is elkezdte a könyvgyűjtést, amit a saját kapcsolatainkon keresztül juttatunk el Miskolc kárpátaljai testvér-településeinek. Salánk, Dercen, Nagybégány, Kisszelmenc és Palágykomoróc polgármesterei már várják felajánlásunkat…”

A miskolci városháza portáján bárki leadhatja adománykönyvét, – vagy könyveit – tudtuk meg. Az összegyűlt adományokat még a karácsonyi ünnepek előtt szeretnék eljuttatni Kárpátaljára.

– ÉM-SZB –