Akár nyitott ajtóval is elindulhat a villamos – Figyelnie kell a sofőröknek

Akt.:
Az MVK szakemberei tudnak a problémáról, és igyekeznek mielőbb kijavítani azt
Az MVK szakemberei tudnak a problémáról, és igyekeznek mielőbb kijavítani azt - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Meghibásodás miatt akár nyitott ajtóval is elindulhat a miskolci villamos.

A Skoda villamosokkal kapcsolatos veszélyes hibára hívta fel a figyelmet az az olvasói levél, melyet a múlt hétvégén kapott az egyik országos hírportál. Eszerint Miskolcon az utóbbi időben többször is előfordult, hogy a villamos nyitott ajtóval elindult. Mint írja, a sofőrök egy utasítást is kaptak, melyben a problémára felhívják a járművezetők figyelmét.

– A hiba okát és a megoldást nem részletezik, a villamos egyik fontos biztonsági berendezése hibásan működhet, és így hagyják közlekedni a járműveket, minden felelősséget a járművezetőre hárítva – áll a levélben.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy mi az igazságtartalma a levélnek, ezért a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztályánál érdeklődtünk, akik elmondták, az MVK Zrt. városi közlekedési cég szakemberei tudnak a problémáról, és igyekeznek mielőbb kijavítani azt.

– Ilyen esetben a jármű vezérlésének le kellene tiltania, tehát elvileg a járművek nem is tudnának elindulni, azonban néhány esetben ez mégsem így történt. A közlekedési cég a hiba észlelését követően azonnal felvette a kapcsolatot a gyártóval, hogy a problémát mielőbb kijavítsák – válaszolták.

Ellenőrzik

Hozzátették, a villamosvezetőkhöz valóban eljuttattak egy irományt, melyben értesítik őket a hibáról.

– A felhívásban a cégvezetés kérte tőlük, hogy a hiba kijavításáig fokozott figyelemmel közlekedjenek, minden esetben ellenőrizzék az ajtók állapotát, ne bízzanak meg teljesen a vezérlést automatikusan letiltó rendszerben – hangsúlyozta a polgármesteri hivatal.

ÉM-TÁ