Akár két órát is késtek a vonatok a főváros felé

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – Olvasóinktól több visszajelzést is kaptunk, hogy az elmúlt napokban a néhány perceshez képest sokkal nagyobb késések is előfordulnak a vonatközlekedésben a főváros irányába, így afelől érdeklődtek többen, hogy mi okozza a késéseket, mikor áll helyre a közlekedés, és számíthatnak-e az utasok kártérítésre a késések okán.

Nem szokatlan

Az elmúlt években a megyénkből Budapest irányába vonattal utazók már megszokhatták, hogy időről időre előfordulnak késések, még az InterCity járatok esetén is. A közelmúltban elindult pályafelújítási munkák kapcsán a MÁV azt ígérte, a felújítások után jobb lesz a helyzet, így minden vonattal utazó igyekszik szükséges rosszként felfogni, a munkálatokkal járó kellemetlenségeket. Amelyek azért akadnak szép számmal, hiszen jelenleg is vágányzár van a pályafelújítás miatt a Budapest–Hatvan vonalon a gödöllői és a turai állomáson, továbbá a Rákos–Pécel, illetve Tura–Hatvan közötti szakaszon, amely még július 21-én indult és előreláthatóan szeptember 8-ig tart.

A helyzetet pedig fokozzák az olyan esetek, mint a keddi, amikor is egy munkagép átépítés közben elvágott egy erősáramú kábelt, így meghibásodott a biztosítóberendezés Pécel és Rákosliget között, ezért az egyik vágányon lassabban közlekedtek a vonatok ezen a szakaszon, miközben a másik vágányon dolgoztak az átépítési munkák miatt. Így akár két órás (!) késésekkel is számolniuk kellett az utasoknak, a közlekedés pedig csak szerda hajnalra állt helyre – a vágányzári helyzethez.

Kerestük a vasúttársaságot is, hogy megkérdezzük, ők hogyan látják a helyzetet, illetve továbbítottuk olvasóink kérdéseit, ha választ kapunk azt természetesen közzé tesszük majd.

ÉM-HI