Magyarország

2012.10.25. 17:55

MSZP: megszorítás közben felesleges költekezik a kormány

Budapest, 2012. október 25., csütörtök (MTI) - Az MSZP szóvivője szerint amíg az újabb megszorítások fejenként 77 ezer forintba kerülnek mindenkinek, addig a kormány feleslegesen költekezik.

Budapest, 2012. október 25., csütörtök (MTI) - Az MSZP szóvivője szerint amíg az újabb megszorítások fejenként 77 ezer forintba kerülnek mindenkinek, addig a kormány feleslegesen költekezik.

Török Zsolt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: 4 millióan élnek a létminimum, 1,3 millióan a szegénységi küszöb alatt, és az elszegényedést jelzi az is, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint augusztusban 2,4 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz képest.

A szóvivő kifejtette: az újabb, 764 milliárdos megszorító csomagból mindenkire 77 ezer forint jut, annak árát ugyanis végső soron az emberek fizetik meg. Eközben még mindig van 13 millió forint arra, hogy repülőgépet béreljenek Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy egy bukaresti pártrendezvényről időben megérkezzen Brüsszelbe, "pedig egyik helyen se intézett semmit" - folytatta Török Zsolt.

Az MSZP szóvivője azt is kifogásolta, hogy - mint a Népszabadság csütörtökön megírta - Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke csaknem 1,6 millió forint, a testület másik négy tagja pedig hozzávetőleg 1,8 millió forint prémiumban részesült, miközben a közmédiában újabb csoportos létszámleépítést jelentettek be. "A dolgozóknak felmondólevél, Szalai Annamáriának több mint másfél millió forint lesz a karácsonyfa alatt" - fogalmazott.

Török Zsolt beszélt arról is, hogy a hiteltárgyalásokért felelős Varga Mihály tárca nélküli miniszter "6 millió forintos órabérért" végzi a munkáját, májusi kinevezése óta ugyanis mindössze egy órát tárgyalt a Nemzetközi Valutaalappal.

Az MSZP-s politikus hangsúlyozta: a kormány súlyos károkat okozott az országnak az IMF-megállapodás elodázásával. Ezzel kapcsolatban Kovács Árpádot, a Költségvetési Tanács elnökét idézte, aki a több 100 milliárd forintos kamatkülönbözet miatt csütörtökön kulcskérdésnek nevezte a megállapodást az Európai Unióval és a valutaalappal.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!