Akár 20 évet is kaphatnak az ormosbányai droggyárosok

Akt.:
Akár 20 évet is kaphatnak az ormosbányai droggyárosok
Akár 20 évet is kaphatnak az ormosbányai droggyárosok
Ormosbánya, Miskolc – Maradnak előzetes letartóztatásban az Ormosbányán kábítószert termesztő banda.

A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartja az előzetes letartóztatását annak az öt gyanúsítottnak, akiket egy évvel ezelőtt Ormosbányán, a marihuána ültetvény szüretelése közben értek tetten.

Megosztották a feladatokat

Mint több ízben foglalkoztunk az üggyel, a vádirat tartalma szerint a vádlottak, a három magyar és a két vietnámi állampolgár 2016. nyarán Ormosbányán, egy mezőgazdasági telepen marihuána termesztésébe kezdtek. A feladatokat egymás között megosztották, egyesek a helyszínt, míg mások az ültetvény működéséhez szükséges technikai eszközöket, illetve a növényi egyedeket biztosították.

nni_kabszer-006-2

Az ültetvény 914 tő lábon álló, különböző fejlődési szintű egyedből állt, a termesztés helyszínén levágott, beérett növényeket, valamint a termesztéshez szükséges műszaki berendezéseket és vegyszereket is tartottak.

Fennáll a szökés veszélye

A vádlottakkal szemben bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A bűncselekmény akár 20 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének, ezért a vádlottak eljárási cselekményeken való jelenléte csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás alkalmazásával biztosítható. A bíróság így a vádlottak előzetes letartóztatását fenntartotta.

ÉM-SZB


Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert Ormosbányán
Miskolc, Ormosbánya - Vádat emeltek az ormosbányai pincerendszerben „droggyárat” üzemeltető banda ellen, akik nagyipari méretekben termesztettek vadkendert. Két középkorú vietnámi férfi – akik egyike 2000 óta Magyarországon él és már büntetve is volt kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt –...

Szüretelés közben csaptak le a marihuánatermesztőkre Ormosbányán
Budapest, Miskolc, Ormosbánya - A bűnszervezet tagjai egy ormosbányai gazdasági épületet alakítottak át drogtermesztésre, kertésznek pedig Prágából hívtak „szakembert”. A rendőrség mind az öt gyanúsítottal szemben vádemelést javasol. Mint arról korábban beszámoltunk, a Készenléti Rendőrség Nemzet...