Akadémiai este a Dévény-módszerről

Dévény Anna
Dévény Anna - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Eddig is nagy érdeklődés övezte az Akadémiai Esték beszélgetős sorozatát, és a szervező Miskolci Akadémiai Bizottságnak alighanem sikerül továbbra is fenntartania az érdeklődést, saját, a tudományt népszerűsítő kezdeményezése iránt. A következő vendégük ugyanis nem más, mint Dévény Anna, a Dévény Anna Alapítvány vezető gyógytornásza. A Dévény-módszert bemutató rendezvény április 5-én, délután fél 6-kor kezdődik Miskolcon, az Erzsébet tér 3-ban. A program ingyenesen látogatható.

Ezt tudja!

A Dévény-módszer – DSGM – a mozgásrehabilitáció összes területén (neurológia, traumatológia, ortopédia, reumatológia) alkalmazható rehabilitációs szisztéma.

Mind szemléletében, mind gyakorlatában gyökeresen eltér az eddig alkalmazott mozgásfejlesztő rehabilitációs módszerektől. A mozgássérülések valamennyi területén alkalmazható, és eddig nem ismert irányból közelíti meg mozgássérülések gyógyítását. A módszer nem kísérlet, hanem orvosilag is igazolt, egyre szélesebb körben elterjedt és elfogadott, rendkívül hatékony, komplex rendszer. A DSGM a speciális manuális technikával működőképessé teszi a minden esetben károsodott izomzatot, megteremti a kivitelezés lehetőségét és utána tornáztat csak aktívan, erősítés, ügyesség és koordinációfejlesztés céljából.

A névadó

Névadója 1935-ben született Budapesten. 10 éves korában a budapesti Mészáros utcai Táncművészeti Iskolában ismerkedett meg a művészi tornával, ahol Kovács Éva tanítványa volt. 1957-ben az Állami Gyógytornászképzőben gyógytornász diplomát szerzett. 1970-ben a Budapesti Testnevelési Főiskolán ritmikus sportgimnasztika szakedzői diplomát szerzett. 1990-től napjainkig a Dévény Anna Alapítvány vezető gyógy­tornásza. Munkája révén létrejött a szülési sérült csecsemők és kisgyermekek valódi gyógyítása és a baleseti utókezelések egyedülállóan eredményes rehabilitációja. Az egyéni kezeléseken kívül elsősorban az ortopédiai problémás gyermekek és felnőttek korrekciója zenés csoportos órák keretében zajlik.

ÉM
hirdetés


hirdet�s