Akadálymentesítették az orvosi rendelőt Rátkán

Pénteken adják át az akadálymentesített orvosi rendelőt a Borsod megyei Rátkán. A beruházás 11 millió forintba került, amelyet pályázati forrásból és önkormányzati önerőből biztosítottak. Most már kerekesszékkel és babakocsival is könnyen lehet majd közlekedni illetve a gyengén látóknak is megkönnyítették a tájékozódást.

Az épület előtt akadálymentes parkolót létesítettek. Az udvar burkolatát kicserélték hogy, kerekesszékkel és babakocsival is könnyen be lehessen jutni. A burkolatcsere miatt nem volt szükség rámpára. Új ajtók kerültek az épületbe; mosdót és mellékhelyiséget is építettek, eltávolították a küszöböket. A közlekedő útvonalak mentén a burkolatban vezetősávokat alakítottak ki, az ajtókat kontrasztosra festették, hogy a gyengén látók is jól tudjanak tájékozódni – mondta a Független Hírügynökségnek Oleár Zoltán jegyző.

A beruházás összesen 11 millió forintba került, amihez az önkormányzat 1,2 millió forint önerőt biztosított, a többit pályázati pénzből finanszírozták. A munkálatok tavasszal kezdődtek és nemrégiben értek véget. Pénteken adják át hivatalosan is a felújított és akadálymentes rendelőt.