Akadálymentes miskolci tanévkezdetet ígérnek

A miskolci önkormányzatnál kijelentették azt is, hogy a konyhaátalakítások miatt egyetlen gyerek se szenved hátrányt, nem marad meleg étel nélkül.Ezt írtuk az Egressyről [.pdf – 24KB]Ezt írtuk az Egressyről [.pdf – 24KB]

Miskolcnak 2 milliárd forint jutott iskolafelújításokra. Az ígéret: zökkenőmentes tanévkezdet.
Az önkormányzat két főosztályán – az oktatásin és az építésin is – állítják, hogy a miskolci tanévkezdetre készen lesznek azok a felújítások, amelyeknek ez a határideje. (Más kategória például az Avasi Gimnázium, ahol a bővítés javában tart.) Kijelentették azt is, hogy a konyhaátalakítások miatt egyetlen gyerek se szenved hátrányt, nem marad meleg étel nélkül.

Csaknem 2 milliárd

Visszatérve a felújításokra: csaknem 2 milliárd forint jut az idén közoktatási intézmények bővítésére, felújítására, amelyből 591 millió forint önkormányzati forrás. A nyár nagyobb feladatai voltak: átalakítás, akadálymentesítés és elektromos felújítás a Tüskevár Óvoda és Általános Iskola Gagarin utcai épületében, elektromos felújítás az Erenyői Általános Iskolában, teljes rekonstrukció az Egressy Béni Zeneiskolában. Elkezdődött az Avasi Gimnázium bővítése és a Térségi Integrált Szakképző Központ kialakítása.
Az Egressy Béni Zeneiskolát – amint korábban megírtuk – mégsem „verték szét”. Az önkormányzat eredeti terve szerint az intézmény tíz kis zeneterméből alakítottak volna ki négy nagyobb osztályteremet annak érdekében, hogy legyen helye a Zenepalotából kiköltöző Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolának. A szakközépiskola 6 osztályt indíthat, 3 osztály elfér az Egressyben, 3 pedig a közeli Központi Leánykollégiumban kap helyet.

Főző, melegítő

Az önkormányzat döntött arról, hogy több főzőkonyhát megszüntet, helyettük melegítőkonyhák működnek majd. Az elmúlt tanévben 56 főző- és 40 melegítőkonyha működött, az átszervezéssel 27 főzőkonyha szűnt meg. A konyhai berendezések cseréje még több helyen hátravan. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bármi fennakadás lenne a gyerekek kiszolgálásában – állítják. Amúgy egy berendezés cseréje 3 óra.