Akadálymentes közlekedés a 2-es metró vonalán

A 2-es metró felújítása alatt közlekedő alacsonypadlós buszok járnának szeptembertől a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között. Az akadálymentes közlekedésről szóló megállapodást csütörtökön írták alá a főváros, a BKV, valamint a mozgássérültek és mozgáskorlátozottak képviselői.

A fővárosi 2-es metró 2010-re tervezett teljes akadálymentesítéséig a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere között alacsonypadlós buszok vinnék a mozgásukban korlátozott utasokat. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, Antal Attila, a Budapesti Közlekedési Zrt. vezérigazgatója, valamint Hegedűs Lajos, a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetségének vezetője és Szöllősiné Földesi Erzsébet, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének elnöke.

A 2-es metró felújítása decemberben ér véget. A Stadionok, a Pillangó utca és az Örs vezér tere állomásokat addigra akadálymentesítik. A többi állomásnál egyelőre nem tudni, hogy a mozgólépcsőket alakítják át, vagy a jóval drágább lifteket építik be.