boon-sportoldal

2010.07.15. 13:46

Halmaj: Bizonytalan a bajnok jövője

<p>Halmaj - A megyei III. osztályú pontvadászat Abaúj-Encs csoportjában Halmajé lett a pálma.</p>

A Szikszóhoz közeli település csapata nagy fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt. Az ötvenöt pontos halmajiakat a negyvenhat pontos Garadna és a negyvenes Abaújdevecser követte, Mida Csaba vezetőedző fiainak így tulajdonképpen izgulniuk sem kellett.

– Az érdem a gárdáé, a fiúké! – jelentette ki határozottan Hódos István, aki immáron a harmadik esztendeje tölti be az egyesület elnöki tisztét. – Egykor megjártuk a megyei I. és II. osztályt is, így mindenképpen búcsút akartunk inteni a harmadik vonalnak. Erővel remekül bírtuk a mérkőzéseket és játéktudásunkra, valamint elszántságunkra sem lehetett panasz. Már a rajt előtt úgy fogalmaztunk, hogy többre vagyunk képesek a megyei III. osztálytól! Azt mondhatom, hogy minden vágyunk az aranyérem kiharcolása volt, mellesleg ezt kérték tőlünk az önkormányzati képviselők is. Megfeleltünk az igényeknek, kihoztuk magunkból a maximumot.

A klubvezető a csapat tagjai közül ifj. Mida Csabát (aki 15 góllal házi „király” lett), Molnár Zsoltot, Náni Bélát, Flaskó Attilát, Balogh Ferencet és Burai Istvánt név szerint említette, ők voltak a húzóemberek, de társaik is átlagon felülit produkáltak.

Visszalépnek?

Aki azt hiszi, hogy a siker után „kolbászból” van a kerítés Halmajon, téved.

– Szinte bizonyos, hogy nem küldjük el nevezésünket a megyei II. osztályra – folytatta Hódos István. – Az önkormányzat eddig segített minket, de innentől kezdve már nem tud. Beszéltem, beszéltünk Tóth József polgármesterrel, aki közölte velünk a testület ránk nézve kedvezőtlen döntését. Pillanatnyilag kilencvenkilenc százalékon áll a visszalépésünk, szándékunkat pedig még ezen a héten közölnünk kell a megyei szövetség illetékeseivel. Miben bízom, bízunk? A csodában... Az is kétséges, hogy egyáltalán maradhatunk-e a III. osztályban? Ha nem, akkor én először köszönetet mondok mindenkinek, majd lemondok, nincs más választásom, de ez a történet nem rólam, hanem a játékosokról szól. Mi lesz a sorsuk, hol játszhatnak, s egyáltalán focizhatnak-e? Fogalmam sincs róla... Pályánk és öltözőnk van, miként jó csapattal és szorgos vezetőkkel is rendelkezünk, pénz nélkül azonban nem megy.

Két millió

A megyei III. osztályú bajnokságot „tokkal-vonóval” bő egy millió forintból végig lehet játszani, a megyei II. osztályhoz ennek a duplájára van szükség. Ennyi pénzt kellene a halmaji futballra előteremtenie az önkormányzatnak és azoknak, akik olyan helyzetben vannak, hogy felsorakozhatnak az egyesület mögé. „Az állami költségvetésből 10 millió forinttal kevesebb normatív támogatást kaptunk az idén, aztán saját bevételeink is jelentősen csökkentek – mondta Tóth József polgármester. – A másik oldalon viszont jócskán nőttek a kiadásaink, így minden területen a nadrágszíj meghúzására kényszerülünk. Testületünk nem tehetett mást, egyhangúan döntött az egyesületi támogatás megvonásáról. Mint egykori labdarúgónak, fáj a szívem, de nem volt más választásunk. Abban bízom, hogy ez az úgymond átmeneti állapot előbb-utóbb megszűnik, stabilizálódik a község anyagi helyzete és ebben az esetben újra felkarolhatjuk majd a futballt is.”

ÉM-KT

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!