Ajándéktárgy pandaürülékből

Kínában egy nemzeti parkban a pandák székletéből készítenek ajándéktárgyakat, képkereteket, könyvjelzőket, legyezőket és szobrokat. A meglehetősen furcsa kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend, főleg azért, mert a csecsebecsék cseppet sem szagosak.

A Szecsuán tartománybeli Csengtu város nemzeti parkjában lakó 60 óriáspanda évente 300 tonnányi ürüléket termel, amelyet mostantól meglepő módon hasznosítanak újra.
Csing Si-min, a park igazgatójának asszisztense mindenkit biztosít arról, hogy az ajándéktárgyak teljesen szagtalanok, ugyanis a pandák székletének 70 százalékát a meg nem emésztett bambusz teszi ki.

“Idáig havonta 6000 jüanba (azaz 200 ezer forintba ) került a végtermék elszállítása, most pedig ha csak az ajándéktárgyak felét adjuk el, máris nyereségesek vagyunk” – nyilatkozta az állami hírügynökségnek.

Mivel a park sem akar kimaradni a 2008-as pekingi olimpia által keltett érdeklődésből, így a sportoló pandák sem hiányozhatnak a szuvenírek közül.

Az ötlet egyébként nem egyedi: egy thaiföldi állatkert már régóta árulja a két pandájának ürülékéből gyártott színes papírokat.