Helyi közélet

2014.01.29. 08:23

Avasi autófeltörések: nincs hullám, de van ügy

Miskolc - Egy autófeltörőt megfogtak, egyet keresnek a miskolci rendőrök.

Miskolc - Egy autófeltörőt megfogtak, egyet keresnek a miskolci rendőrök."Újabb autófeltörési hullám indult el az Avason. 2013. december végén és 2014. január elején az Avason több autó ablakát törték be - ezzel jelentős anyagi károkat okozva." - írja Olvasónk. "Az ok vélhetően autós magnók lopása lenne, de a sok újabb típusú autó beépítettsége miatt ez több alkalommal meghiúsult. Ez történt velünk is: január 27-én a hajnali órákban az autónk vezetőoldali ablakát betörték, de miután semmit nem tudtak elvinni, így lopásra nem került sor. (...) A kiérkező rendőrök is elmondták, hogy az év elejétől folyamatosan kapnak ilyen jellegű bejelentéseket, mert ismét van az Avason pár fiatal, akik heccből autókat törnek fel és rongálnak meg. 1-2 hónapja is elkaptak egy fiatalembert, de tettének beismerése után szabadon engedték (...)."

Nem hallottak róla

Kedd délelőtt Avas, Középszer- és Testvérvárosok utcák. Egy autóját hómenetesítő hölgy azt mondja munkatársunknak: nem hallott az ügyről, majd hozzáteszi, hogy ennek ellenére nem biztos, hogy nem volt ilyen a környéken. A "garázs boltnál" is érdeklődünk. Ott sem hallottak autófeltörésekről. Felmegyünk a II. ütembe, a Szentgyörgy utcába. Sem a kis trafiknál, sem a buszmegállóban, sem a kis ABC-nél iszogató férfiak nem hallottak autófeltörésekről. "Pedig van ilyen ügy" - mondjuk, mire azt feleli egy férfi, hogy az Avas egy kis falu, "ami lent történik, arról azonnal tudunk itt, fent is".

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától megtudjuk: tavaly decemberben az Avasi Őrs tudomására ilyen ügyek nem jutottak. Ugyanakkor januárban elfogtak egy férfit, aki három autót tört fel, őt gyorsított eljárásban 30 napon belül bíróság elé fogják állítani. Olvasónk hétfőn történt esetével kapcsolatban megtudjuk, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak az ügyben.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában