Ahol volt, és ahol nem volt

Miskolc – Valamennyi megyénkbeli kórház működési engedélye kész – tudatta a regionális tiszti főorvos. Elsősorban arra voltunk kiváncsiak: ahol nem volt eddig valamilyen ellátás, április 1-től megteremtik-e a minimális feltételeket.

Ahol az ágyszám, illetve az ellátási terület változott – mint a legtöbb esetben – a működési engedély minősítése a korábbihoz képest nem módosult, a végleges engedély végleges maradt, az ideiglenes engedély – határidő kitűzésével – ideiglenes maradt – tájékoztatott kérésünkre dr. Bodnár Judit regionális főorvos.

– Ha egy intézmény olyan feladatot kapott, melyet eddig még nem végzett – mint a Semmelweis a tüdőgyógyászatot, Diósgyőri Kórház a reumatológiát, B.-A.-Z. Megyei Kórház a nefrológiát; kértük, hogy az intézmények nyilatkozzanak, hogy rendelkeznek-e a vonatkozó minimumfeltételeknek megfelelő személyzettel és tárgyi eszközökkel. A megyei kórház nyilatkozott és dokumentálta, hogy rendelkezik a feltételekkel.

A két városi kórház és a fenntartó, vagyis a miskolci önkormányzat megállapodást kötött a megyei önkormányzattal és a Szent Ferenc Kórházzal, hogy még három hónapig a feladatot ellátja – tudatta a főorvos. Ehhez, e megállapodás alapján – az ellátási érdekre tekintettel – várják az egészségügyi miniszter engedélyét.