Ahol fáztak, befűtöttek

Miskolc – A bölcsődékben, óvodákban már fűtenek, az iskolákban még nem fáznak.

Hétfőn reggel csupán 8 fokot mutattak a hőmérők, a lakások, közintézmények is lehűltek az esős hétvége után. A bölcsődékben és óvodákban már befűtöttek, az iskolák még bizakodnak a vénasszonyok nyarában.

– Minden bölcsődében temperáló fűtést kértünk – mondta portálunknak Soltész Ferencné, az Egyesített Bölcsődék szakmai vezetője. – Két bölcsődének van saját gázkazánja, a többiben távfűtés szolgálja a meleget. Szeptember elején, amikor hirtelen lehűlt a levegő, már kértük a fűtést, aztán, amikor jobbra fordult, kikapcsoltattuk. Hétfőn reggel ismét melegek a radiátorok – tette hozzá a szakmai vezető.

A Bulgárföldi Óvodában és tagintézményeiben is 22 fok van a csoportszobákban, a fűtést már az elmúlt héten bekapcsolták, tudtuk meg Machán Jánosné óvodavezetőtől. Azért volt erre szükség, mert már csak 16-17 fok volt az intézményekben, ami a gyerekek egészségét veszélyeztette.

A Bársony János Általános Iskolában érdeklődve viszont azt tudtuk meg, hogy itt még nem fáznak se a gyerekek, se a pedagógusok. Hétfőn ugyanis kisütött a nap, így az osztálytermek újra felmelegedtek.

 
hirdetés


hirdet�s