Ahol befürödtek a strandolók…

Felvételünk illusztráció, a strandolók nem járultak hozzá fotó készítéséhez
Felvételünk illusztráció, a strandolók nem járultak hozzá fotó készítéséhez - © Fotó: AFP
Miskolc – A Selyemréti Strandfürdőbe szombat délben indult el olvasónk, aki már az autóból látta, hogy a strand főbejáratánál sokan várakoznak. Ezért a hátsó jegypénztárhoz ment, ahol szintén sor volt, de mégsem olyan nagy.

„ …beálltunk a sorba. Ott derült ki, hogy a pénztár zárva, de a sorban állók elmondták, hogy 13 órakor kinyit….

Órás várakozás után

Háromnegyed órás várakozás után – a főbejáraton sem jutottunk volna be korábban – megérkezett a pénztáros egy informatikussal, akik akkor üzemelték be a pénztárgépet, majd közölték, hogy a bankkártyás fizetés nem lehetséges, csak a főbejáratnál. Zúgolódás, órás várakozás után, aki kártyával szeretett volna fizetni elindult egy újabb sorban állásra. A pénztárhoz érve kiderült, hogy most vették elő a pénztárgépet a raktárból. Nem voltak felkészülve a melegre?… Bejutottunk. Irány a medence, csúszda…Gyerekkel lecsúszunk, majd egy úszómester hölgy rögtön rám szól, hogy a nyakláncot vegyem ki, mert balesetveszélyes, meg veszélyezteti a csúszda épségét. Megértettem, a szabály az szabály. Na de a szabály az másra is vonatkozik, higiéniás szempontból nem előnyös ruhában fürdeni. És bizony több személy is ruhában fürdött, volt aki abban, amiben jött…Ezeket a személyeket nem sikerült kiszúrni a medencében…” – írta olvasónk.

Rosszul lett

Olvasónk arról is beszámolt, hogy egy nő rosszul lett a strandon, de az úszómester csaknem fél órára magára hagyta. Elmondása szerint miután oldalára fektette a nőt, hívta a mentőket és próbált segíteni a bajban lévőnek. „A strandról kifele menet találkoztam az úszómesterrel, akinek említettem, hogy a sérült hölgyet nem volt jó megoldás magára hagyni. Erre közli, hogy a kollégája a telefonjáért ment, hogy mentőt hívjon. (De az ő kezében ott volt a telefon a strand területét járva!)” – állítja a levélíró.

A panaszokról a strand üzemeltetőit kérdeztük. „A Selyemréti Strandfürdőn egy pénztár technikai okok miatt csak később tudott kinyitni, ezért megnőtt a várakozási idő. A ruhában fürdéssel kapcsolatban Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs igazgatója elmondta, ezt természetesen minden strand házirendje tiltja. „Ha ilyet tapasztalnak az úszómesterek, azonnal intézkednek, ismétlődő esetben kivezetik a strandról a rendbontót” – mondta.

3-4 percig tartott

Kitért az említett hölgy rosszullétére is, aki elájult szombaton. Pásztor Imre szerint az úszómester stabil oldalfekvésbe helyezte, majd a főépületből hívott mentőt. Ez maximum 3–4 percet vett igénybe, az elsősegélyben részesített hölgy eddig maradt egyedül, és az állapota az úszómester azonnali segítségnyújtásának köszönhetően ezt lehetővé tette, amit a kiérkező mentősök is visszaigazoltak. Ezzel együtt köszönjük azt, hogy egymásra is figyeltek az emberek, hiszen a strand vendégei közül többen is hívták ebben az ügyben a mentőket” – fogalmazott.

Pásztor Imre szerint: „Összességében elmondható, hogy – kisebb hibák ellenére, de – beindult Miskolcon a strandszezon: a hétvégén több mint tízezren tudtak strandolni”, mondta Pásztor Imre.

– N. Szántó Rita –

Elfogyott a karszalag

Egy másik olvasónk a miskolctapolcai stranddal kapcsolatban mesélte el, hogy vasárnap szeretett volna bejutni oda, de a pénztáros közölte, elfogyott a karszalag, csak úgy tud beengedni látogatót, ha valaki kijön.„A várakozási idő megnövekedése miatt ezúton is elnézést kérünk, a technikai problémát elhárítottuk. Minden strandon telt házzal üzemeltünk. Épp a telt ház miatt előfordulhatott, hogy a fürdők telítettsége miatt várni kellett a belépésre” – mondta Pásztor Imre.

Kapcsolódó cikkek:

Olvasói levél: Selyemréti strandolás

Miskolc – “Miskolci lakos vagyok, aki rendszeres olvasójuk. Egy szombati napomat szeretném megosztani önökkel, ami nem csak bennem, de másokban is felháborodást váltott és váltana ki.” tovább »

Üveg vágta el a talpukat a Mályi-tóban

Mályi – A gyereksebészeten azt mondták, nem ők voltak az elsők, akik a Mályi-tóban sérültek meg. tovább »

Dugulás okozta az ózdi strandbezárást

Ózd – “Vasárnap délután 14 órakor parancsolták ki a vendégeket a medencéből, a nap legmelegebb óráiban strand nélkül maradtak a vendégek. A medence fala ugyanis beszakadt!” – írja Olvasónk. tovább »

Küldjön hírt – Bezárták az ózdi városi strandot!

Ózd – A kánikulai hőségben a kellemetlen döntést az emberek érdekében kellett meghozni Ózdon. tovább »

Olvasónk küldte: a magyaroknak hamarabb kell elhagyniuk a strandot!

Egyik szemfüles olvasónk készítette a felvételt, miszerint a vadonatúj miskolctapolcai strandon a külföldiek (vagy legalábbis angolul beszélők) két órával tovább maradhatnak bent. tovább »