boon-sportoldal

2008.12.05. 20:54

Ismét öt lett közte

<p>Huszonhatodik idei Mol ligás mérkőzését játszotta pénteken este hazai környezetben a Miskolci Jegesmedvék JSE együttese.</p>

Az ellenfél a dobogón harmadik erdélyi Sport Club Csíkszereda volt, akik ezúttal is - csakúgy mint a két csapat öt nappal ezelőtti csíki meccsén - ugyanolyan különbséggel nyertek. Az első öt percben jól mezőnyözött az MJJSE, ám a hetedik minuta elején a csikiek kihasználtak egy emberelőnyt, és vezetést szereztek (0-1). Ekkor jobbára az SC hokisainak ütőjén vándorolt a korong, igaz, ennek ellentmondani látszik, hogy a 14, percben Nyberg a kapuvasat találta telibe. A magukra találó Macik megérdemelten egalizálták az állást, miután az új szlovák csatár, Fabok állt jó helyen a kapusról lepattanó korongnál, szintén emberfórban (1-1). A második harmadban, egységes csapatmunkájának köszönhetően az MJJSE állta az egyébként csak szórványos erdélyi rohamokat, mindig volt egy jól helyezkedő ember a védelemben, ha pedig nem, akkor Duschek volt egyfajta fal a vendégek számára. A 36. percben aztán jött egy újabb emberelőny a csíkieknek, és újra Sloboda volt eredményes (1-2). Két minuta sem telt el, amikor Sándor betalált egy gyors ellenakció végén, így tulajdonképpen semmibe veszett az MJJSE 15 perces jó játéka.
A záró felvonásban már kevesebb jó momentuma akadt a sárga-fekete együttesnek. A legszebb az volt, amikor Strengell szép asszisztját a hosszú oldalon érkező Láda P. váltotta gólra. Az utolsó percekre azonban még felpörgött a látogató, akik így ,,tisztessé" tették a különbséget, különösen az utolsó két percben szerzett két góljuknak köszönhetően.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék JSE – SC Csíkszereda 2-7 (1-1, 0-2, 1-4)
Miskolc, 300 néző. V.: Halassy (Kincses, Soós).
Miskolci Jegesmedvék JSE: DUSCHEK – Budai, Cop, Popovics, Egri, Rusznyák, Gőz, LÁDA B. 1, FABOK 1, STRENGELL (1), Láda P., Nagy G., Korpos, Urbán, Kivinen, Kállai, Nyberg, Sike (1), Dányi, Pál (k). Vezetőedző: Mayer Péter.
SC Csíkszereda: KOZUCH – WALLENBER (2), Sprencz, SLOBODA 2, Poznik, Péter, Kósa, Hozó, Moldován (1), RAMSTEDT 1 (1), Elekes (1), Szőcs Sz. 1 (1), Kánya, Papp, Antal I., SÁNDOR 2, Filip 1, Antal L. (k). Vezetőedző: Stefan Lundh és Gál Sándor.

Kiállítások: 8, ill. 16 perc.
Mayer Péter: – Jó meccset játszottunk, sajnos a végén két gólt kaptunk, így nagyobb lett a verség, mint amilyet a meccs képek alapján vártunk. Hatékonyságban, pontosságban jobb volt az ellenfél, ki tudták használni a hibáinkat.
Stefan Lundh: – Az eredmény elfogadható, a második és a harmadik harmadban jól is játszottunk. A Miskolc is megpróbálta a legjobbját nyújtani, de a sok vereség miatt nekik nehezebb felpörögni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!