Friss hírek

2010.04.19. 11:06

VULKÁNI HAMU - Részlegesen feloldották a légtérzárat itthon

<p>Részlegesen feloldotta a légtérzárat hétfõn délelõtt a HungaroControl - mondta el a Független Hírügynökségnek a szervezet kommunikációs vezetõje. Fehér Imre magyarázata szerint ez azt jelenti, hogy körülbelül 7500 méter felett megindulhat a forgalom. Ez az átrepülõ járatokat érinti, vagyis a Ferihegyi Repülõtér egyelõre továbbra is zárva marad. Arról hamarosan arról döntenek, hogy a délben lejáró teljes légtérzárat megszüntetik-e vagy meghosszabbítják.</p>

Az izlandi vulkán kitörése miatt keletkezett hamufelhõ miatt az elmúlt napokban sorra zárták le az európai országok légterüket. A hamufelhõ ugyanis veszélyt jelenthet a repülõgépekre.
Itthon a Nemzeti Közlekedési Hatóság pénteken este hét órától rendelte el a teljes légtérzárat. Ezt azóta többször is hosszabbították - legutóbb vasárnap közölte az illetékes hatóság, hogy egészen hétfõ délig marad a korlátozás.

Vasárnap és hétfõn közben több európai ország döntött a légtere részleges vagy teljes megnyitása mellett.

A Független Hírügynökségnek hétfõn délelõtt az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azt mondta, hogy Magyarország felett folyamatosan tisztul a levegõ, várhatóan a kora délutáni órákban már teljesen kitisztul a légtér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!