Agyonverték az idős asszonyt, hogy megszerezzék értékeit Nyéstán

Agyonverték az idős asszonyt, hogy megszerezzék értékeit Nyéstán
Agyonverték az idős asszonyt, hogy megszerezzék értékeit Nyéstán
Miskolc, Nyésta – Életfogytiglant kaphatnak a kegyetlen gyilkosok.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség három férfival és két nővel szemben.

Pénzt, értékeket akartak szerezni

A vádlottak társaságának egyike, egy 27 éves nő elpanaszolta társainak, hogy nincs pénze és ha nem tudja eltartani a gyerekeit, akkor a gyámhatóság elveszi őket tőle. A férfiak és még egy nő ezért elhatározták, hogy Nyéstán egy 87 éves idős nőhöz fognak éjszaka betörni és értékei megszerzése érdekében, ha kell, meg is ölik. A sértett korábban többször adott pénzt a fiatal nőnek.

Éjszaka indultak Abaújszolnokról

2017 áprilisában az egyik éjszaka indultak tervük végrehajtására a szomszéd faluból Abaújszolnokról. Pontosan eltervezték az oda és visszautat is, hogy se az esetleges térfigyelő kamerák, se a szomszédok ne vegyenek észre semmit. A két férfi és két nő, kezükre zoknit és kesztyűket húzva, egyiküknél egy méteres vascsővel, a kertek alatt közelítette meg a sértett házát. Út közben találkoztak a harmadik férfi vádlottal.

Alvás közben törtek rá

Az idős nő már aludt a ház melletti nyári konyhában, melynek ajtaját kulcsra is zárta. Az egyik vádlott berúgta a zárt ajtót, majd a három férfi bement a helyiségbe. A nők kint maradtak figyelni és jelezni. Az egyik férfi azonnal az ágyon fekvő és a zajra felriadó idős nőhöz lépett és a nála lévő vascsővel ütlegelni kezdte. Társa előbb lefogta a védekező sértettet, majd ő maga is ököllel ütötte a fején és a testén. A bántalmazást addig folytatták, míg a sértett már nem mozgott.

06

Ezután mindhárman kutatni kezdtek a házban. Vádlott társuk, a sértett által korábban kisegített nő elmondása alapján a különböző helyeken megtalálták a sértett pénzét és ezzel, ami pár tízezer forint volt, távoztak.

Visszament a vascsőért

Hazafelé megbeszélték, hogy ruháikat elégetik. A kezükre húzott zoknikat, kesztyűket út közben eldobálták. Időközben észrevették, hogy a bántalmazáshoz használt vascső ottmaradt a házban, ezért az egyik férfi visszament, majd a csövet egy lakatlan telken lévő kútba dobta.

01

A bántalmazás következtében a sértett olyan súlyos koponya és mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy meghalt. Halála az átlagost jóval meghaladó testi fájdalommal és lelki gyötrelemmel járt.

Mindannyian életfogytiglant kaphatnak

Az ügyészség valamennyi vádlott esetében életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás kitűzését.

Szaniszló Bálint


Miskolc, Nyésta - Vascsővel verték agyon támadói a 86 éves asszonyt két hete a Borsod megyei Nyéstán. Három férfit és két nőt gyanúsítanak a gyilkossággal, a bíróság pénteken döntött előzetes letartóztatásukról. A gyanú szerint az egyik nő találta ki, hogy rabolják ki az asszonyt, mégpedig azért, me...

Vascsővel verte agyon a 86 éves nőt, életfogytiglant kaphat a nyéstai gyilkos
Miskolc, Nyésta - Előzetes letartóztatásba helyezték a nyéstai emberölés gyanúsítottjait. A Miskolci Járásbíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte azt az öt gyanúsítottat – L. Miklós 25 éves, M. Karolina 27 éves, G. Etelka 21 éves, G. Zsolt 25 éves és R. Bertalan 38 éves abaújszolnoki l...

Elfogták a nyéstai gyilkosság öt gyanúsítottját
Miskolc, Nyésta - Egy 86 éves idős asszony volt a rablóbanda áldozata Borsodban. Mint írtuk, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A gyanúsítottak egy 86 éves idős asszonyt nyéstai otthonában olyan sú...

Munkában a helyszínelő a háznál, ahol a gyilkosság történt
Nyésta, Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság Bűn­ügyi Osztálya ember­ölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt nagy erőkkel nyomoz egy Nyéstán talált holttest miatt. Mint arról beszámoltunk, holtan találtak rá nyéstai otthonában egy 86 éves, idős asszonyra. A nő halálát „ideg...

Gyilkosság Nyéstán
Miskolc, Nyésta - Az elsődleges adatok szerint az idős asszony halálát idegenkezűség okozta. Holtan találtak rá 2017. április 11-én nyéstai otthonában egy 86 éves idős asszonyra. Az elsődleges adatok szerint a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitánys...