Agyonütötték a vegyszerraktár biztonsági őrét

illusztráció
illusztráció
Györgytarló – Brutális gyilkosság történt szerdáról csütörtökre virradóra egy Györgytarló melletti gyümölcsösben.

Gyilkosság áldozata lett egy Györgytarló melletti gyümölcsös biztonsági őre. Amint azt a gyümölcsösben növényvédelmi szolgáltatást végző cég egyik – neve elhallgatását kérő – vezetőjétől megtudtuk, a meggyilkolt őr tetemére a reggeli órákban a Sárospatak-ról kiérkező váltótársa talált rá, aki azonnal értesítette a rendőröket. Az áldozat egy 46 éves sárospataki férfi. A délelőtti órákban a szolgáltató cég vezetői úgy tudták, a telephelyről nem vittek el semmit, de ekkor még őket sem engedték be a helyszínre.

“Miért kell rettegnünk?”

– Milyen világot élünk? – kérdezi a györgytarlói Király Istvánné. – Miért kell rettegnünk? Régen a kerítés csak dísznek volt egy porta előtt, a kapu mindig nyitva állt, ma már be kell zárkóznunk. Hétfőn Tokajban öltek meg valakit, most meg a falu mellett. Az a legnagyobb baj, hogy ma már ha valaki megöl egy embert, kap érte pár évet, leüli, aztán újra kiszabadul. Nincs olyan büntetés, ami igazán visszatartaná ezeket a gazembereket. Nagyon olcsó lett az emberélet és ez nagyon nagy baj.

 

– Reggel nyolcra mentünk volna dolgozni – mondja a cég egyik alkalmazottja, aki csak akkor hajlandó beszélgetni, ha se fényképet nem csinálunk, se a nevét nem írjuk ki. – Kijött az egyik főnökünk a buszmegállóhoz és mondta, a mai munka elmarad, mert megölték a Zsoltot. Ismertem, persze, hogy ismertem, jóban is voltunk. Soha nem volt problémája senkivel sem, ha javítottuk a traktort, akkor ott forgolódott közöttünk, ha csak egy csavart a kezünkbe adhatott, már annak is örült, annyira szeretett segíteni. A légynek sem ártott soha. Hogy hányan dolgozunk a telepen? Hét traktoros, három vegyszerkeverő, meg a három biztonsági őr.

Nincs információ

A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint a helyszíni szemle jelenlegi adatai szerint a 46 éves sárospataki férfi – aki a növényvédő szerek tárolására szolgáló épületet felügyelte – bűncselekmény áldozata lett.  Az ismeretlen elkövető bántalmazta, aminek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A helyszíni szemlén tapasztaltakról – a bűnügyi szempontokat figyelembe véve – a rendőrség egyelőre információkat nem közöl.

Emberölés bűntette miatt indított nyomozást a rendőrség, a nyomozók a szemlével párhuzamosan kiterjesztett adatgyűjtést és tanú kutatást folytatnak az ismeretlen elkövető felderítése érdekében.

Az elsődleges adatok szerint a tárolt növényvédő szerekből hiányzik bizonyos tétel, azonban, hogy milyenek és mekkora mennyiségben, ennek pontosítása még folyamatban van.

Kétszer is betörtek

Mint a gyümölcsösben növényvédelmi szolgáltatást végző cég egyik vezetőjétől megtudtuk, korábban már történt hasonló jellegű bűncselekmény. Évekkel ezelőtt két hónapon belül két alkalommal is betörtek a telephelyre és összesen mintegy félmillió forint értékű vegyszert tulajdonítottak el. Akkor emberéletben nem esett kár. A cég vezetője úgy tudja, a tettest vagy tetteseket azóta sem találták meg.