Agyonütötték a vegyszerraktár biztonsági őrét

Györgytarló
Györgytarló
Györgytarló – Gyilkosság áldozata lett egy Györgytarló melletti gyümölcsös biztonsági őre. A meggyilkolt őr tetemére a reggeli órákban a Sárospatakról kiérkező váltótársa talált rá, aki azonnal értesítette a rendőröket.

Az áldozat egy 45 éves sárospataki férfi. A délelőtti órákban a szolgáltató cég vezetői úgy tudták, a telephelyről nem vittek el semmit, de ekkor még őket sem engedték be a helyszínre.

– Milyen világot élünk? – kérdezi a györgytarlóiKirály Istvánné. – Miért kell rettegnünk? Régen a kerítés csak dísznek volt egy porta előtt, a kapu mindig nyitva állt, ma már be kell zárkóznunk. Hétfőn Tokajban öltek meg valakit, most meg a falu mellett. Az a legnagyobb baj, hogy ma már ha valaki megöl egy embert, kap érte pár évet, leüli, aztán újra kiszabadul. Nincs olyan büntetés, ami igazán visszatartaná ezeket a gazembereket. Nagyon olcsó lett az emberélet és ez nagyon nagy baj.

– Reggel nyolcra mentünk volna dolgozni – mondja a cég egyik alkalmazottja, aki csak akkor hajlandó beszélgetni, ha se fényképet nem csinálunk, se a nevét nem írjuk ki. – Kijött az egyik főnökünk a buszmegállóhoz és mondta, a mai munka elmarad, mert megölték a Zsoltot. Ismertem, persze, hogy ismertem, jóban is voltunk. Soha nem volt problémája senkivel sem, ha javítottuk a traktort, akkor ott forgolódott közöttünk, ha csak egy csavart a kezünkbe adhatott, már annak is örült, annyira szeretett segíteni. A légynek sem ártott soha. Hogy hányan dolgozunk a telepen? Hét traktoros, három vegyszerkeverő, meg a három biztonsági őr.

-BG-

Kétszer is betörtek

Mint a gyümölcsösben növényvédelmi szolgáltatást végző cég egyik vezetőjétől megtudtuk, korábban már történt hasonló jellegű bűncselekmény.

Évekkel ezelőtt két hónapon belül két alkalommal is betörtek a telephelyre és összesen mintegy félmillió forint értékű vegyszert tulajdonítottak el.

Akkor emberéletben nem esett kár. A cég vezetője úgy tudja, a tettest vagy tetteseket azóta sem találták meg.

Korábban
Az első információk a bűncselekményről