AGYHÁRTYAGYULLADÁS: újabb beteg a Zala Megyi Kórházban

Szerda este egy újabb beteg jelentkezett a vírusos agyhártya-agyvelő gyulladás gyanújával a Zala Megyei Kórházban, így jelenleg 15 fekszenek az intézményben a betegség tüneteivel.

A Zala Megyei Kórház fertőző osztályán jelenleg 15-en fekszenek. Egy beteg otthon lábadozik, egy pedig telefonon jelezte érkezését, de eddig még nem kereste fel a kórházat. Róla csak gyanítják az orvosok, hogy agyhártyagyulladása van, mert a betegségre jellemző tünetekről számolt be, és állítólag ivott a forralatlan kecsketejből.

A szombathelyi Markusovszky Kórházban hárman fekszenek, két betegről biztosan tudják, hogy agyhártyagyulladása van, a harmadik esetről még nem bizonyosodott be ugyanez, de a gyanú alapos – tudta meg a Független Hírügynökség dr. Schneider Ferenctől, az infektológia osztályvezető főorvosától.

Valamennyi beteg egy Zalaegerszeg melletti faluban lévő tejgazdaság termékéből fogyasztott forralatlan kecsketejet. Az első tünetek augusztus közepén jelentkeztek, és mivel az agyhártyagyulladás lappangási ideje legalább egy hét, valószínűleg a hónap elején fertőződhettek meg. Az eddigi vizsgálatok szerint a gazdaság nem tehet arról, hogy feltételezhetően olyan tejet dolgozott fel, amely kullancs csípte kecskétől származott.