Ágyban szúrta mellkason volt feleségét Tiszalúcon

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Forrás: Faktor.hu
Miskolc, Tiszalúc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 51 éves tiszalúci férfival szemben.

Eltiltották tőle, de…

A vádlott férfi és felesége évekkel ezelőtt papíron elváltak, de továbbra is közös házukban éltek közös gyermekükkel Tiszalúcon. A férfi agresszív, féltékeny magatartása miatt gyakoriak voltak a veszekedések. A vádlott rendszeresen megverte a nőt, emiatt 2016. májusában a rendőrség ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben. A határozat értelmében 72 órára el kellett hagynia a közös ingatlant és semmilyen módon nem léphetett kapcsolatba a sértett nővel.

Miután letelt a három nap a férfi hazaköltözött. Még aznap éjszaka bement volt felesége hálószobájába kezében egy csontozókéssel és vitát provokált. Szidalmazta a nőt és szúrással fenyegette. A nő telefonon akart segítséget hívni, de a férfi elvette tőle a készüléket és összetörte. Ezután az ágyban hanyatt fekvő nő mellé ült és a 12 centis kést a nő mellkasába döfte.

A mellüregbe hatolt

A szúrást követően a férfi azonnal próbált segíteni a nőnek, értesítette a mentőket is. A kiérkező mentők a nőt kórházba szállították. A szúrás a mellüregbe hatolt és bár életfontosságú szerveket nem érintett, így is életveszélyes volt. A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

– ÉM-SZB –