Nagyvilág

2010.07.05. 15:50

Iránban csak államilag előírt frizurákat viselhetnek a férfiak

<p>Az iráni kulturális tárca hétfőn kiadott egy katalógust, amely azokat a hajviseleteket tartalmazza, amely megfelel az iszlám előírásainak, így a perzsa állam férfijai is viselhetik.</p>

A hosszú haj vagy a lófarok nem tartozik az államilag engedélyezett frizurák közé, így akinek ilyenje van, azt kényszerhajvágásra vihetik.

Iránban a rendőrség gyakran rajtaütésszerűen ellenőrzi az embereket és azok ruháját. A perzsa országban a nőknek kötelező kendőt viselniük. Ha ez nem megfelelően fedi a fejet, akkor őrizetbe vehetik. Emellett azt is büntetik, ha az asszonyok a test körvonalát kiemelő ruhát hordanak. A férfiak akkor számíthatnak büntetésre, ha tüskehajat, vagy a csípő alatt hordott farmert viselnek. Iránban több borbélyüzletet is bezártak már és megbüntettek, amiért "dekadens, nyugati" frizurákat készítettek.

Az iszlám szellemiségnek és a kormányzatnak is megfelelő hajviseleteket tartalmazó katalógust hamarosan terjeszteni kezdik Iránban.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!